I helga har det blitt avholdt  NM i maskinmjølking under Norges Bygdeungdomslags høstarrangement i Mysen. Seieren i seniorklassen gikk til Tommy Røkkum fra Surnadal, opplyser Norges Bygdeungdomslag i en pressemelding:

Tommy Røkkum fra Surnadal kan etter helgens høstarrangement i Mysen smykke seg med tittelen norgesmester i maskinmjølking.

Under Norges Bygdeungdomslags høstarrangement som foregår i Mysen i Østfold denne helgen ble det lørdag 3. oktober konkurrert i hele seks NM-titler. En av dem som kan dra hjem som norgesmester er Tommy Røkkum (21) fra Surnadal.  Han stakk av med seieren i NM i maskinmjølking i seniorklassen.

- Vanskelig å si hvorfor jeg vant, men jeg har god erfaring med maskinmjølking fra før, og jeg er en behersket person når det kommer til dyr. En må være en rolig person som ikke stresser opp dyrene. Blir du stresset, så blir kyrne stresset, kan Røkkum fortelle.

Tommy Røkkum har tevlet maskinmjølking tidligere – på høstarrangementet i Surnadal i 2011 kom han på andreplass i juniorklassen.

NM i maskinmjølking er en tevling der man skal mjølke et visst antall kuer på mest mulig korrekt vis. Et kobbel dommere følger med under hele mjølkeprosessen og gir poeng på alt som gjøres, der den som har en kombinasjon av best mulig hygiene, minst mulig stress av dyrene, korrekt håndtering av mjølkemaskina og ellers følger prosedyrene best går seirende ut.

Høstarrangementet i Mysen har foregått mellom 2.-4. oktober og 500 bygdeungdommer fra hele landet har deltatt. I løpet av helga har det blitt avholdt ni tevlinger i alt fra NM i bløtkakepynting til NM i eksteriørbedømming av sau og konserter med Hantering, STAUT og STUMBb -Studentstorbandet på Ås.