Sammen med makker Tore-Morten Figenschow, tok Arne Benoni et begeistret publikum med på en musikkhistorisk reise, da han holdt konsert i Støgu lørdag kveld. En reise med mye flott musikk, humor og gode historier.

I 2014 har Arne hatt stor suksess med sin kabarèt om Jim Reeves og hans musikk. I løpet av 2015 deler han denne allsidige Country-kunnskapen med det norske publikum gjennom: ”En vandring i Countrymusikkens historie”.

Arne Benoni geleider publikum gjennom amerikansk musikkhistorie og omtaler skjebnen til noen av de mest betydningsfulle artistene i denne utviklingen, som har betydd noe for ham som artist. Flere av disse har han også truffet. Han kombinerer denne enorme sangskatten med egen originalproduksjon, muntre mellomtekster, og egen akustisk gitar samt Tore-Morten Andreassen Figenschows sologitar som eneste virkemidler.

Benoni serverer låter av countrymusikkens far, Jimmie Rodgers, som med plateproduksjon fra 1927 solgte over 3 millioner i løpet av kort tid, Hiram King (Hank) Williams, James Travis (Jim) Reeves, Virginia Hensley Peters (Patsy Cline), George (Glenn) Jones, John Ray (Johnny) Cash, Merle Haggard, Waylon Jennings, Charley Pride, Lynn Anderson, Don Williams, Johnny Lee og George Strait. Det vil si de navnene og de låtene som kanskje har influert utviklingen av amerikansk musikk aller mest.

Arne Benoni er den eneste norske Countryartisten med låter på Billboards Hot 100 liste og som har mottatt fra IMOF The Distant Accords Award (tilsvarer Emmy). Han har opptrådt på The Grand Ole Opry i Nashville og Wembley i London, spilt inn duetter med Lynn Anderson og Dottie West og deltatt i landsdekkende TV show i USA, radioshow med Chet Atkins og tunert i USA og Europa.

Etter konserten i Sunndal signerte Benoni cd'er til de mange som ville sikre seg en.