Ni unge langrennstalenter fra hele landet har denne helgen deltattpå en talentcamp de neppe vil glemme med det første. Blant deheldige var 16 år gamle Ragnhild Mogstad fra Surnadal som går forStrindheim.

Gjennom tre intensive dager har Petter Northug tatt medni utvalgte deltagere i alderen 16 – 20 år på Red Bull Under myWing på Granåsen utenfor Trondheim for å gi dem en størreforståelse av hvordan man kan jobbe seg mot toppen av pallen iNorges nasjonalsport.

Treningsleiren har gitt talentene et uniktinnblikk i Petters verden og gjennomgått et treningsopplegg i regiav skikongen selv, med god hjelp fra Petters støtteapparat medtrener Stig Rune Kveen i spissen. Med over 120 søknader i bunkenble det en tøff utvelgelsesprosess for ekspertpanelet fra TeamNorthug og Coop, i samråd med Red Bull.

– Pågangen av søknader harvært enorm, og det er ingen tvil om langrennsinteressen i Norge erpå topp, sier manager Are Sørum Langås.

Fikk gjennomgå Petters suksessoppskrift

Under oppholdet i Granåsen har de unge løperneikke bare trent beinhardt på rulleski, løpt Petters egentremilsrunde i myra og deltatt i Hommelvik Grand Prix, men de harogså fått innsikt i Northugs mentale strategi, og hvilke teknikkerhan benytter seg av for å holde fokus.

Og langrennsløperen selv varmeget imponert over protesjeene:

– Jeg syns det har vært utroligartig å arrangere talentcamp her i Granåsen, og jeg er veldigimponert over innsatsen til deltagerne. For meg har det morsomstevært hvordan deltagerne har respondert på tips under den praktiskerulleskidelen, og hvor raskt de tar til seg kunnskap. Nå nærmer detseg også sesongstart, så det var gøy for meg å la dem prøve minerutiner - spesielt den tunge økta i myra oppe i Bymarka, sierPetter.

Foruten tett veiledning på treningsfronten har deltagerneogså fått delta på pressekonferanse, blitt preppet imediehåndtering, tilstedeværelse i sosiale medier, samt hvordan dekan skaffe seg sponsorer.

Imponerte deltagere

De ni deltagernekunne kanskje vært mer fornøyde med været, men det var også deteneste de hadde å utsette på oppholdet:

–Det var så artig! Det varkjempelærerikt og spennende. Jeg har fått masse tips om teknikk oginnblikk i hva vi skal gjøre før og etter konkurranse.Pressekonferansen var det kuleste, det var artig å se på hvordandet foregikk. Jeg lærte at du kan få alle slags mulige spørsmål, ogat du da må bestemme og ikke prøve å ikke skape overskrifter. Jeghar hatt et kjempebra inntrykk at Petter, men etter å ha møtt haner det bare enda bedre. Han er en skikkelig artig type som bare erseg selv. Av helgen sitter det spesielt godt i minne at det er såutrolig viktig å ha fokus på hver økt om du vil bli best, sierRagnhild Mogstad som går for Surnadal.

Og det var spesielt enviktig ting alle deltagerne noterte seg fra forelesningen medPetter:

– Ikke jabb med kompiser under en økt. Du trener for å blibedre. Da kan du heller be venner på te etterpå. Det sier seg selvat 100 timer med fokusert trening versus 100 timer med jabbetreningvil gi en helt annen progresjon, forklarte Petter undermentaltreningen.

Disse deltok:

Emma Skjoldli (16), Bulken IL / VossSimen

Thune Rolfsen (18), Lyn Ski / Oslo

Julie Victoria Berg (17),Leksvik IL / Nord-Trøndelag

Filip Andersen (16), Geilo IL/Nord-Trøndelag

Håkon Skaanes (16), Strindheim /Sør-Trøndelag

Ragnhild Mogstad (16), Surnadal / Møre og Romsdal

Torunn Taksgaard(16), Strindheim/Sør-Trøndelag

Marte Sofie Buraas (19), Lillehammer/Lillehammer

Johannes Høsflot Klæbo (18), Byåsen / Sør-Trøndelag

Om Red Bull Under My Wing:

Treningsleir med formål å gi unge talenterbedre grunnlag for en fremtidig idrettskarriere. Ni deltagere ialderen 16-20 år fra hele landet ble plukket ut basert på kriteriersom motivasjon, sportslige resultater, innsatsvilje, og fremtidigpotensiale.

Et ekspertpanel fra Team Northug, Petter selv og Coopvalgte ut de heldige deltagerne som fikk tilbringe helgen medPetter på Granåsen.

Red Bull Under My Wing er tidligere blittarrangert med Petter Northug i 2011 og Aksel Lund Svindal i 2013.Red Bull Under my Wing ble arrangert i samarbeid med Team Northug,Coop og Nardo bil.