Tirsdag tok den tsjekkiske konsulen, som til daglig har tilhold i Trondheim, turen til kunststudioet OPP i Torvik for å dele ut en meget høythengende pris til Kaja Sofie Kvande.

Kaja Sofie fikk diplom for sitt bidrag i «The International Children`s Exhibition of Fine Arts Lidice» i Tsjekkia, etter at kunstlærer Ramute Baltruniene sendte inn barnas kunst til denne internasjonale utstillinga/konkurransen som var i februar.

Konsul for den tsjekkiske republikk, Oddvar Kristian Karlsen, syntes det var en skikkelig fin opplevelse å ta turen helt til Torvik i Surnadal for å representere den tsjekkiske ambassadøren til Norge.

– Jeg er stolt av å kunne tildele Kaja Sofie dette diplomet på vegne av den tsjekkiske ambassadøren, Milan Dufek. I år kom det inn hele 21 380 bidrag fra 71 land til konkurransen. Av disse ble 533 premiert, og Kaja er faktisk den eneste fra Norge som får premie, så denne henger høyt altså!, sier Karlsen.

Temaet under årets utstilling var «Lys», og Kaja malte et dansende troll i måneskinn, eller «Dancing troll in moonlight», som er tittelen på premiebildet.

– Det er ganske artig ja, smiler en litt beskjeden Kaja Sofie, som altså er den eneste i landet som får denne prisen.

Les mer om dette i Driva fredag.