Mathilde Olsen Ilebrekke ble nummer to på kvinnenes sprint i verdenscupåpningen i telemark fredag. Hun mener likevel at det er rom for forbedringer.

- En annenplass er det beste jeg har gjort her i Hintertux noensinne. Jeg føler likevel at det er mye å gå på med kjøringen, men er selvfølgelig kjempefornøyd med plasseringen, sa Ilebrekke. 27-åringen kjørte inn 3,23 sekunder bak sveitsiske Amelie Reymond som vant rennet.

- Det betyr mye for selvtilliten å åpne med en annenplass, og det hjelper mye for det som kommer til å skje videre, fortsatte Ilebrekke.

Thea Smedheim Lunde sørget for at det også ble en norsk femteplass i Østerrike.

Andreas nummer 11

På herresida var Trym Nygaard Løken best av de norske med en sterk fjerdeplass. Han kjørte inn 4,41 bak vinneren, franske Philippe Lau. Ådne Kristenstuen ble nummer sju, Andreas Solstad Alme nummer 11, og Sivert Hole kjørte inn til 15.-plass.

– Dette var en meget bra start på sesongen for oss. Mathilde viser at hun kommer til å kjempe i toppen i vinter, mens Trym absolutt har kapasitet til en pallplassering. I dag gjorde også Trym en feil i finaleomgangen, men kjører likevel inn til fjerdeplass, sier sportssjef Jo Mork.

Se Andreas oppsummere helgas kjøring her: Andreas.mov