93 personer bidrar med tilsammen 45 innslag på årets UKM for Indre Nordmøre. Ungdommer fra Halsa, Surnadal og Rindal viser seg fram med musikk, dans, film og utstilling.

32 ungdommer skal enten alene eller i gruppe eller som begge deler opptre med musikk. Det blir to danseinnslag og ett filminnslag. Filmen er på fem minutter og laget av elever bed NOFO. 13 unge kunstnere stiller ut sine bidrag.

Ungdommens kulturmønstring er en mulighet for ungdom mellom 10 og 20 år å vise sine kulturelle ferdigheter. Mange av dem som opptrer eller deltar, kanskje alle, er produkt av kulturskolen på Indre Nordmøre.

Mange av deltakerne er veteraner i UKM-sammenheng. Lone Lorgen fra Rindal er ei jente med stor suksess i UKM. Hun er med for 10. gang. I år som jurymedlem.

- Hun er nok kanskje den som har vært med flest ganger, sier UKM-ansvarlig Lars Sæther i Surnadal.

Antallet deltakere i år er som i fjor. På landsbasis er deltakelsen på veg ned. Den tendensen gjør seg også gjeldende i Surnadal, Halsa og Rindal. Sæther finner det naturlig siden barnetallet på Indre Nordmøre går ned. I år er det flere fra Surnadal og færre fra Rindal og Halsa sammenlignet med i fjor.

- Naturlig nedgang i antallet deltakere som følge av mindre unger i årskullene, sier Sæther.

De som er med konkurrerer om å komme til fylkesmønstring og derfra til landsfinale. Unge artister fra Indre Nordmøre har kommet seg hele vegen til landsfinalen. De siste to åra har Morten Silseth fra Halsa vært der som scenetekniker. Før det må en tilbake til riktig gamle dager for å finne Indre Nordmøringer på landsmønstringa.

- Grabukkens venner med kulturskolerektoren i spissen var der i sin tid, men tror ikke det har vært noen i landsfinalen siden 2003, sier Sæther.

Kategori Innslag Personer Titler Varighet

Scene 14 44 16                          1t 11m 50s

Musikk 12 32              14     53m 50s

Dans 2 12 2                                10 min

Film 1 19 1                                 5 min

Utstilling 13 13 23       0 sek

Andre innslag 17 17                    0 sek

Arrangør 13 13

Sceneteknikk 2 2

Konferansier 1 1

Nettredaksjon 1 1

Sum 45 93 40 1t 16m 50s