Da valglokalet åpnet i Surnadal kulturhus klokka 14 mandag, troppet Dordi Skuggevik opp med en plakat påskrevet budskapet: "Sammenslåing = inn i Trøndelag". Skuggevik stilte seg opp i foajen i kulturhuset, og plakaten var slik godt synlig for dem som kom for å avlegge sin stemme om kommunereformen.

Skuggevik sier til Driva at hun har oppholdt seg i utlandet i noen uker, og har slik ikke vært oppdatert på detaljene rundt kommunesammenslåingen.

- Jeg gjorde meg kjent med intensjonsavtalene og stemmesedelen i dag. Jeg har hovedfag i tekstanalyse og ble straks oppmerksom på at det ikke sto på stemmeseddelen at et ja til sammenslåing av Surnadal, Rindal og Halsa automatisk betyr at man også sier ja til å bli en trønderkommune. Det står i intensjonsavtalen at man blir det, men det sto ingen ting om det på stemmeseddelen. Det var dette jeg ville gjøre folk oppmerksom på. Mange stoppet og takket meg både før de gikk inn i valglokalet og etter at de hadde stemt. Det var mange som ga uttrykk for at dette var de ikke klar over.  Jeg kommer til å skrive til fylkesmannen med krav om at de kjenner valget i Surnadal ugyldig.

Skuggevik sier hun hadde vært i kafelokalet utenfor stemmelokalet i en times tid da først varaordfører Helge Røv og assisterende rådmann Gunhild Eidsli dukket opp.

- Røv var brysk og ba meg fjerne plakaten. Eter en stund kom også ordføreren som ba meg på en kopp kaffe. Jeg sa jeg hadde drukket nok kaffe i dag. Følte meg ikke helt i form og kjørte heim etter en times tid. Jeg er klar på at slik kan ikke en kommune legge fram en stemmeseddel. Dette er enten gjort av inkompetente folk eller manipulert med vilje. Jeg skal be fylkesmannen se nærmere på dette, sier Skuggevik.

Ordfører Lilly Gunn Nyheim bekrefter opptrinnet:

- Plakaten var et klart brudd på regler som sier det ikke er lov å agitere for det ene eller det andre alternativet i valglokalet eller i umiddelbar nærhet. Jeg spurte derfor pent om Dordi ikke kunne legge vekk plakaten. Jeg snudde den. Vi hadde en god tone, men kommunen kan ikke godta det som var et klart brudd på regelverket med ikke å forstyrre og agitere, sier Nyheim.

Ordføreren sier hun forklarte Dordi Skuggevik at det har vært opplyst i intensjonsavtalene, brosjyrer og på folkemøter ved flere anledninger at et ja til Surnadal, Rindal og Halsa også er et ja til å bli en del av Trøndelag.