Monica Engelsen Selvik kommer fra Bergen, der hun har hus og familie. Nå bor hun ved Thon Hotel Vårsøg, da hun vikarierer for hotelldirektør Runar Menøy, mens han er langtidssykmeldt.

Selvik har en solid bakgrunn fra hotellbransjen. Gjennom 18 år i First Hotel Marina har hun jobbet i flere ulike lederstillinger, også som direktør. At hun nå kom til Surnadal var litt tilfeldig.

– Jeg ble spurt av bekjente i Thon-systemet om jeg kunne tenke meg å hjelpe til i Surnadal. Det takket jeg ja til da jeg var klar for nye utfordringer. Jeg hadde hørt om Surnadal før, men visste faktisk ikke hvor det var hen, smiler hun.

– Fantastisk flott

Monica ukependler, og når hun kjører til og fra Værnes får hun sett noe av det regionen har å by på. Men i løpet av sine sju første uker har hun ikke har rukket og fått sett så veldig mye av områdene rundt her enda. Men hotellet har hun dannet seg et godt inntrykk av.

– Dette hotellet er et fantastisk flott produkt som ligger fint til. Med tanke på den lille bygda som det ligger i, er hotellet her helt unikt. Her er et personale som virkelig står på og bryr seg om huset sitt, for dette ER huset deres, sier hun.

Selvik omtaler de ansatte som ekte hotellmennesker som elsker det de driver med, en type personale som hotellene i byene gjerne sliter med å finne. Spesielt den gode servicen her tror hun også er årsaka til at hotellet skårer høgt på gjestetilfredshet på målinger og ulike rangeringer.

– Servicen, sammen med flotte rom og et fantastisk kjøkken der det er kokker som tilbereder maten med en yrkesstolthet man ska lete lenge etter!

Vil gjerne ha innspill

Tiden så langt har gått med til å sette seg inn i de ulike deler av driften, men samtidig ser hun også litt framover.

– Hotellet skal fortsette å være det beste stedet i området som tilbyr både overnatting, kurs og konferansefasiliteter og mat, fastslår hun.

Monica har merket seg at folk her bryr seg om hotellet, at det er viktig for folket. Hun skulle imidlertid ønske at enda flere av bygdas egne innbyggere benyttet seg mer av tilbudene ved hotellet.

– Hotellet er viktig for bygdefolket, men samtidig er bygdefolket minst like viktig for hotellet. Jeg skulle ønske folk her ville bruke hotellet enda mer enn i dag, både privat og i jobb, sier hun. – Vi kan la dette være en oppfordring, legger hun smilende til.

Hotellet vil svært gjerne at folk kommer med innspill dersom det er spesielle arrangement og liknende de ønsker seg. Her nevner Selvik quizkveldene som eksempel på populære arrangement.

– Om noen har innspill er det bare å kontakte oss direkte, på Facebook eller på andre måter, sier hun.

Stengte dører

For studenter og andre utflyttere som kommer heim til Surnadal i feriene har hotellet tradisjonelt sett vært den møteplassen der de treffer kjente i festlig lag. Men flere setter spørsmålstegn ved hvorfor de nå møter stengte dører både i ferier og på typiske festdager, som nyttårsaften, påskeuka, pinseaften, med fler.

Selvik understreker at dette ikke er noe hotellet ønsker, men at det er nødvendig.

– Dette har med økonomi å gjøre, at det har vært for lite trafikk her tidligere på slike dager. Vi ønsker jo naturligvis å holde åpent, men problemet er at etterspørselen ikke er stor nok. Vi må tenke økonomi i driften og vi vil jo unngå reprise på fjorårets konkurs, sier hun.

Men nå forberedes sommersesongen og fra begynnelsen av juni blir Musters blir åpen hver eneste dag gjennom hele sommeren, så da kan folket komme og nyte tørt og vått, både ute og inne.

– Mitt inntrykk av spisegjestene her er at mesteparten av omsetningen kommer fra hotellgjestene, mens lokalbefolkningen kanskje benytter seg mest av pubdelen av Musters, sier Selvik.

– Nå i Vårsøghelga skal vi i alle fall holde åpent, så da ønsker vi folk hjertelig velkomne innom på mat og drikke. Noen rom er også ledige, enn så lenge.

En ekte fjellgeit

Monica er ellers ei skikkelig friluftsdame og har begynt å glede seg til mange fine fjellturer framover.

– Ja, jeg liker meg ute i naturen, så nå gleder jeg meg til været blir litt varmere slik at jeg kan ta på meg joggeskoene og bestige noen fjell, sier hun.

Og med blant annet hele Trollheimen i nærheten tror hun ikke det blir noe problem å finne fine turer.

– Jeg har blant annet sett bilder fra Innerdalstårnet, og der ser det jo utrolig fint ut da... Det er i det hele tatt helt fantastisk mye flott natur rundt her!

Hun legger også til at som bergenser er hun er godt vant med regn, men at hun hadde håpet på litt mer sol og varme her.

– Men det har jeg sett veldig lite til foreløpig smiler hun.