Publikum fikk nyte både sol og vakker musikk under årets åpningsshow. Tidligere og nåværende studenter ved Kulturskolen på Indre Nordmøre sto for det musikalske, og Heidi Marie Vestrheim hadde for andre gang jobben som konferansier.

- Sist jeg var her i Surnadal var Driva så stor at andeløpet ikke ble avholdt på grunn av endenes sikkerhet. Heldigvis har vi fått bedre vær denne gangen, ler Vestrheim.

Sanna Steinshamn og Daniel Hagen Eide fikk æren av å åpne den musikalske biten av åpingshowet. Duoen spilte ”A Thousand years” av Christina Perri. Senere fikk de også med seg resten av bandet , bestående av Lars Olav Mauset, Daniel Haugen Eide og Lars Ole Løseth, og de spilte hitlåten ”Thinking out loud” av Ed Sheeran, som fikk publikum i stemning.

Videre kom Gunn Astrid Hove på scenen, og da konferansier Vestrheim annonserte at det var selveste ”Summer of 69” av Bryan Adams som skulle spilles, kom det flere gledesrop fra publikum. Mange var med og sang sammen med Gunn Astrid, som tolket den folkekjære låten på en flott måte. ”Lys og Varme” av Åge Aleksandersen ble nok best mottatt som allsang av publikummet, og med Gunn Astrids vakre stemme i bunn ble det fort god festivalstemning ved hovedscena.

Enda en duo kom på scenen, dette var tvillingene Kristine og Maren Holte. De fremførte Adeles slager ”Someone like you”, med Maren på gitar og Kristine på vokal. Tvillingene hadde et flott samspill, og det ble en vakker låt som mange nynnet med til. Senere fikk de også med seg bandet og spilte ”Mercy” av Duffy, som satte et flott punktum for showet. Og da var årets festival offisielt åpnet!