Det lukter krutt av det Sunndal gjør under Torgeir Ruud Ramsli for tiden. Laget står nå med ni kamper uten tap, sitter trygt alene på tabelltopp - og lagmoralen i spillertroppen – ja, den blir bare bedre og bedre.

Slik fremstår et lag som har lyst til å vinne for hverandre. Trenerduoen Ruud Ramsli og Reitan har gjort Sunndal til et kollektivt lokomotiv. Et lokomotiv som etter elleve serierunder ser ut til å cruise mot noe stort igjen.

AK tok ledelsen i løpet av kampens første minutt ved et selvmål av Erling Farstad Fredriksen, men det var omtrent det eneste gjestene hadde å komme med i løpet av hele kampen. Bendik Haarberg utlignet sju minutter senere med et frispark fra 40 meters hold før Fredriksen fikk sin revansje for selvmålet da han snudde kampen for Sunndals del like før pause.

Petter Melkild punkterte kampen ni minutter før slutt da han ble spilt gjennom alene med keeper av Chrisander Nyland.

Treneren scoret hat-trick

Eidsvåg-trener Eirik Ranheim har i de seneste kampene blitt omskolert fra midtstopper til spiss. I bortekampen mot Vestnes Varfjell, scoret han like så greit hat-trick.

- Ja, det ble et lite hat-trick. Har blitt omskolert til spiss, og til nå har det gått veldig bra. Vi styrte kampen fra start til slutt egentlig. Vi hadde mange sjanser og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde fått minst to-tre scoringer til, sier tremålsscoreren.

Eidsvåg sto for fredagsunderholdningen på Vestnes idrettspark. Simen Nerland satte inn kampens første mål 19 minutter ut i kampen da han kjørte slalom med Vestnes-forsvaret før han satte ballen sikkert bak keeper. Ti minutter senere, var det duket for tre ganger Eirik Ranheim.

Først skjøt han i nærmeste kryss, etter forarbeid av Einar Olav Aspås Brakstad. Kvarteret senere headet han inn 3-1 etter at Odne Bakken hadde vunnet en duell i forkant.

Årets mål?

- Mål nummer fire var ikke ulik 3-1-målet, sier Ranheim. - Men 5-1-scoringen til Einar Olav Aspås Brakstad drøye tjue minutter før slutt, fortjener nok årets mål i 4. divisjon, legger han til.

Kantspilleren driblet av fire mann like utenfor sekstenmeteren, og curlet ballen helt oppe i motsatt kryss. For de som har fulgt med på sommerens EM-sluttspill i Frankrike, så sammenligner Ranheim Brakstads scoring med Dimitri Payets 2-1-mål for Frankrike i åpningskampen mot Romania.

Vestnes reduserte til 1-5 sju minutter før slutt, mens Jon Steinar Sivertsen fastsatte sluttresultatet til 6-1 på overtid.