Norsk Laksefestival 2016 er til vegs ende, og etter en svært innholdsrik festivalhelg i Surnadal ble som vanlig avslutningen skikkelig markert med premiedryss og avslutningsshow fra hovedscenen på Skei.

Blant aktivitetene på festivalens siste dag var familiedag med skyteaktiviteter på Angråmyra, i regi av Surnadal skytterlag og Surnadal Jeger og fiskerforening, og først var det premieutdeling for denne.

Her var det inndelt i to klasser; under 13 år og over 13. Disse ble vunnet av henholdsvis Marius – og Tor Fredrik Mikkelsen. I tillegg ble det uttrukket sju vinnere blant dem som skjøt tre disipliner av skytterne under 13 år – og de som skjøt fire av skytterne over 13 år. Disse fikk premier til en verdi av flere tusen kroner, sponset av næringslivet i kommunen:

Råg Ranes, Birger Ingeborgvik, Tonje Fuglås Kvendbø, Isak Johansen Furu, Per Haugen, Lars Arne Myrbostad og Signe Roaldset. Sistnevnte vant hovedpremien som var et skreddersydd opphold for hele familien med noe innen jakt/fiske/friluftsliv.

Kjempepremier

Bilen, som var hovedpremien i billotteriet til fotballgruppa i Surnadal idrettslag, var det en meget fornøyd Kristen Arne Sæterbø som vant.

Les mer om det her (for abonnenter).

Andrepremien, et gavekort på 5000 kroner ble vunnet av Randi Blekken.

Så var det premiering etter at iTrollheimen arrangerte «kampen om Trollheimen» lørdag, en aktivitetsløype med flere poster, der det var om å gjøre å komme seg igjennom på kortest mulig tid. Vinneren her ble Arin Ormset, mens Erik Mikkel Settemsdal ble nummer to og Randi Saltnessand nummer tre. Alle tre fikk flotte villmarkspremier.

I andeløpet, som ble gjennomført tidligere på søndagen, var and nummer 1065 raskest, og dermed ble Kristine Lillebråten den lykkelige vinner av 30 000 premiekroner.

Les mer om det her (for abonnenter).

Talentfull sanger

Når premiedryss og diverse annet var unnagjort, var det klart for vinneren av AMFI-Talenter, Anja Vaag Bolme (10), som altså fikk synge vinnerlåten «Bare Min» på hovedscenen under avslutningen. Det gjorde hun med glans, til stor jubel fra et imponert publikum.

Til slutt var det buktaler, magiker og komiker Erik Mogeno, som blant annet er kjent fra Norske Talenter på TV 2, som leverte et artig show, som fenget både de minste og de som er større.

Og med det var Norsk Laksefestival 2016 historie, noe i alle fall himmelen var litt lei seg for, da det mot slutten av sceneshowet begynte å dryppe litt tårer fra oven...