Tre nummer fra vårt distrikt gikk videre til UKM-festivalen i Trondheim fra Fylkesmønstringen – Ingrid Angela Gravem Isaksen fra Sunndal med kunst, The Real Passion fra Halsa med sjølkomponert musikk og The Night Angels fra Surnadal med sjølkoreografert dans.

Deltakerne fikk være med på en rekke kulturaktiviteter i løpet av helga inkludert de utstillingene, konsertene og forestillingene de sjøl var aktører i.

I tillegg fikk de være med på fellesmåltider, kinovisninger, parader, deltakerfest, TV-sendinger og mye mer.

Kulturminister Monica Helleland sto for den offisielle åpningen av UKM-festivalen lørdag, og derfra gikk det slag i slag med opplevelser.

Deltakerne fikk også delta på workshops med blant andre Stian Barsnes-Simonsen, Hallvard Witzøe, Fredrik Høyer, Marikken Heitkøtter Bratlie, Kathrine Strugstad, Janicke Barsnes-Simonsen, Thomas Ryjord, Askil Holm og Ronny Wikmark.

Foreldre som har fått utslitte ungdommer heim etter fem dager fulle av opplevelser fra sju om morgenen til midnatt kan fortelle at de har lært utrolig mye, fått stå på scena i selveste Olavshallen, og ikke minst – fått en haug med nye venner med felles interesse for musikk, dans og kunst.

Dette er sånt som ungdommer vokser på.

Else Vaseng Kvammen, Gunn Mari Våbenø, Ida Knutsen Todal, Ida Ranes, Ine Fiske, Kristin Bøklep, Leah S. Wilhelmsen, Mathilde Vikan, Mira Husby Bævre og Solveig Mikkelsen i Night Angels er det tredje ensemblet fra Surnadal som har fått oppleve dette – og det er ei stund siden sist – på 80- og 90-tallet en gang.

Se The Real Passion framføre Lost & Found her

Se Night Angels danse til Adeles "Hello" her