Løfaldli leder SIV-Industriinkubator som driver med gründerstøtte og næringsutvikling. Mye av næringssamarbeidet er sterkt forankret i Møre og Romsdal, mens 15 forskningsprosjekt SIV deltar i er i samarbeid med NTNU i Trøndelag. Slik sett ønsker han ikke å ta et klart standpunkt til hvor Surnadal bør ha regiontilhørighet, i Møre og Romsdal eller i Trøndelag. Det Løfaldli har et klart standpunkt til er at Surnadal og Rindal ikke må bli skilt av en regiongrense. Løfaldli ser at det fruktbare samarbeidet kommunene imellom både offentlig og privat, kommer til å falle i grus om kommunene blir stående i hver sin region. Løfaldli peker på den siste arbeidspendlertellingen som viser at 270 personer hver dag pendler mellom Surnadal og Rindal. Det er mer enn det som pendler til og fra Sunndal.

– Ei regiongrense mellom Surnadal og Rindal vil være svært negativt for næringslivet og jeg tror det vil føre til færre arbeidsplasser i regionen, sier Løfaldli.

Det han sier er sagt på en annen måte av direktør Kjell Larsen i Pipelife Norge med hovedkontor i Surnadal. For Pipelife er det nesten et være eller ikke være i Surnadal å ha en videregående skole. Om Rindal og også Halsa forsvinner til Trøndelag og Surnadal blir igjen i Møre og Romsdal forsvinner mye av grunnlaget for Surnadal videregående skole bort og skolen kan i verste fall bli nedlagt. Da mister næringslivet i Surnadal en viktig rekrutteringsarena for sårt tiltrengte fagarbeidere. Larsen i Pipelife sier det på det grunnlaget er helt avgjørende for Surnadal å tilhøre Trøndelag i framtida, Løfaldli vil heller ikke miste den videregående skolen.

– Reiser ungdommen for langt bort for å ta utdanning er det vanskeligere å få rekruttert fagarbeidere, mener Løfaldli.

Midtnorske

Løfaldli tror nok innbyggerne i Surnadal og Rindal som folk og i lynne er Midtnorske mer enn Vestlandske, men det er så langt han strekker seg til å velge side. Han tror det er 50–50 prosent sjanse for at Surnadal og Rindal ender i samme region. Og det, er det viktige for ham.

– Fylkestinget vedtar nok på desembermøtet å ha Møre og Romsdal som egen region, kanskje da med unntak av Rindal, sier Løfaldli.

Politikerne bestemmer

Rindal har fått aksept for av fylkesmennene i Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, å bli en trøndersk kommune. Begge fylkesmennene mener Rindal som har vedtatt å være egen kommune bør slå seg sammen med andre. Kommunestyret i Rindal vil se på om de skal søke seg sammen med Orkland kommune. Men i Orkland sier de fire kommunene i samarbeidet de ikke ønsker Rindal velkommen. Hvorvidt dette får betydning for Rindals regiontilhørighet vil ikke Løfaldli spå om, men han tror neppe Rindal blir en del av Orkland.

– Sier politikerne i Orkland de ikke ønsker å ha med Rindal i kommunen, er det de som bestemmer, sier Løfaldli.