For tre år siden fylte de Storstuå to ganger med «Vårens filmhit-aften». Nå står de samme aktørene på scenen for å gjenta suksessen.

I helga møtes koret Vox og Surnadal Hormusikk med band til fellesøving på kulturhuset i Surnadal. Rundt 60 personer står på samme scene. Dette er deres andre øvingshelg, og det jobbes nå hardt for at dette skal bli minst like vellykket som konsertene for tre år siden.

Temaet filmmusikk går igjen dette året også, i tillegg til sanger fra ulike musikaler. Einar Sødergren er dirigent for Hornmusikken, og syns det er stas at de nå jobber med nye konserter.

–Det ga selvsagt mersmak etter konsertene for tre år siden. I år er det samme konsept, men med nytt repertoar, sier Sødergren.

Det nye repertoaret består av en mengde gullkorn. Dette er kjente og melodiøse sanger som de aller fleste kjenner igjen.

Selv har Sødergren et par favoritter. Han vil ikke røpe for mye, men trekker frem temamusikken fra serien Game of Thrones og Gabriellas song med Torill Moe som solist.

– Det er sjeldent man kan se slike store oppsetninger som dette i Surnadal. Om du liker filmmusikk så er dette plassen å være, sier Sødergren.

Dirigent Rolf Arne Berg forteller at både han og koret syns det er stas å være med på oppsetningen. Flere av korets flinke sangere vil også synge som solister. En av grunnene til at man bør ta turen til Storstuå i mars, er at dette er musikk man blir i godt humør av, mener Berg.

Koret svinger som bare søren, smiler han.

I tillegg til Vox og Surnadal Hornmusikk er selvsagt bandet på plass i år også. Bandet består av Rolf Paulsen og Brage Kristian Einum på tangenter, Torbjørn Kvande på bass, Rune Dalager på gitar og Olav Nergård Tørset på trommer.

Det trøkker godt i Storstuå denne helgen. Med et rutinert kor, bandmusikere og Hornmusikken på en og samme scene, lønner det seg nok å ta med lommetørkle og forberede seg på gåsehud.

9. og 10. mars håper de på å ha fylt Storstuå nok en gang. Det minker stadig med billetter, så her bør man ikke vente for lenge om man ønsker å få med seg konserten.