Blant de mange som er glade for at det endelig blir bussrute i Halsa igjen, er leder i Halsa Ap, Tove Karin Halse Lervik.

– Kjempepositivt, dette er noe vi har kjempet lenge for!

For etter at det siste rutegående busstilbudet i Halsa ble nedlagt i mai 2008, har ikke kommunen hatt noe busstilbud langs E39, til tross for at en bussrute mellom Mørebyene og Trondheim er både kortere og raskere langs E39 gjennom Halsa, enn via Betna og langs fylkesveg 65 gjennom dalføret Surnadal/Rindal.

Men nå blir bussruta på E39 en realitet, og da ikke på bekostning av ruta via Betna/Surnadal, men i tillegg til denne.

Går seks dager i uka

Sammen med partifellene Ingebrigt Henden, Svein Atle Grødal og Eli Fjærli, samt Halsa Ungdomsråd og elevene i valgfaget trafikk, møter Halse Lervik Driva for å spre det glade budskap om den nye bussruta – som blir et tilbud alle hverdager, samt søndag.

Gjengen oppfordrer folk til å stå langs vegen med flagg når den aller første rutebussen passerer 1. mai. Ifølge rutebok.no kjører bussen fra Halsa ferjekai klokka 20.08 og fra Liabøkrysset 20.21 denne dagen.

– Ellers passer det vel godt å slå sammen feiring av ny bussrute med 1. mai-arrangementet ved skolen, så vi håper mange kommer dit, sier Halse Lervik.

– Programmet starter 12.30 og på talerlisten står både ungdomsrådet og Tove Lise Torve.

Felles gladsak

Halsa Ap har kjempet lenge for bussrute på E39, men Halse Lervik deler naturligvis æren med mange flere.

– Ap har i mange år løftet denne saka og presset på gjennom de kontakter og kanaler vi har. Men når det er sagt, så er dette noe som både ordfører, ungdomsråd, politikere fra alle parti i Halsa og mange flere har jobbet for i en årrekke, så dette er en stor seier for oss alle. Et godt tverrpolitisk arbeid!

Hun roser også fylkeskommunen, samferdselsutvalget og alle andre som har jobbet og lagt til rette for tilbudet. I en krevende kommunereformtid der både parti og kommune er splittet, synes hun det er ekstra hyggelig med en slik gladsak.

– Mens diskusjoner rundt kommunereformen fort blir litt negativt ladet, er bussrutetilbudet er en ren gladsak som vi alle har løftet fram sammen.

Ungdomsrådet har også kjempet lenge for bussrute på E39, og er veldig fornøyde nå.

– Veldig positivt, blant annet fordi vi nå enklere kan forflytte oss uten å være avhengig av foreldre som kjører oss, sier de.

Enklere hverdag for mange

Både unge, eldre, flyktninger og mange andre i Halsa vil få en enklere hverdag med denne bussruta. Men det er ikke bare passasjerene i Halsa som drar fordel av den.

– Dette er en fordel for alle, da passasjerene nå får en mye kortere reisetid til Trondheim. Og med bedre veg blir det også mindre slitasje på bussene, poengterer jordbrukssjef i Halsa, Ingebrigt Henden (Ap).

Bussjåfør Ole Marvin Fjærli antyder at man korter inn reisa med minst 20–25 minutt fra Halsa til Trondheim i forhold til andre vegen om fv. 65 via Surnadal og Rindal.

– Fra Molde til Trondheim blir det en sone mindre og dermed billigere billett også, legger han til.

Nå åpnes muligheter i alle retninger, ikke bare til Trondheim, men også til Møre-byene.

– Blant annet blir det kjekt å kunne ta bussen til flyplassene, påpeker Eli Fjærli.

Hele gjengen oppfordrer absolutt alle til å bruke bussen mest mulig – i stedet for bil.