Fortuna Ålesund – Sunndal 3-1:

Sunndals damelag gikk på sitt andre strake tap for sesongen i bortemøtet med Fortuna Ålesund.

Det var en kamp med to helt forskjellige omganger på Langevåg kunstgress. Hadde Sunndal vært mer effektive foran mål, kunne de fort fått med seg poeng med hjem fra Ålesund.

Sjokkåpning

Det var ikke spilt mer enn 16 sekunder av kampen da Mari Gjul sendte Sunndal i ledelsen.

Angriperen løp langs venstrekanten og slo et innlegg mot bakerste stolpe. Ballen traff ingen medspillere, men gikk via stolpen og inn. Det var 17-åringens tredje scoring i serien denne sesongen. En kjempeåpning på kampen for Sunndals del.

Hjemmelaget tok over og styrte det meste av kampen etter sjokkåpningen, og snudde kampen med to scoringer før pause.

Kjempesjanser

Fortuna Ålesund var best i første omgang, men Sunndal la igjen respekten for motstanderen i garderoben før andre omgang. Trener Bjarne Volden trykket også på de rette knappene under pausepraten.

- Vi var nødt til å stole litt mer på egne ferdigheter og tørre å spille og bevege oss. Det ble litt for mye en og en, sier han.

Få minutter ut i andre omgang økte imidlertid vertene på til 3-1. Men så handlet det meste av kampen om Sunndal. Laget presset sunnmøringene bakover på banen og skapte flere muligheter. Nærmest kom Mari Gjul, men forsøket ble reddet på målstreken av en Fortuna-spiller.

- Andre omgang utviklet seg slik at vi presset de bare mer og mer, og vi hadde jo noen kjempesjanser til å utligne. Men dessverre så klaffet det ikke. Men det er i hvert fall positivt at vi skaper sjanser mot laget. Det er et godt lag, forteller Volden, som er fornøyd med at laget hans viser at de kan hevde seg mot bedre motstand.

- Hva sitter du igjen med etter kampen? Fikk du noen svar?

- Det er jo at det at vi kan hevde oss mot de aller, aller beste. De slet virkelig i andre omgang. De fikk noen overganger, men jeg synes forsvaret spilte utmerket, de stoppet alle forsøkene, svarer han.

Trepoengerne vil komme

Sunndal har kun tap å vise til på de to første seriekampene, men så har laget også – som i fjor – vært uheldig med terminlisten. Trondheims-Ørn 2 kom på femteplass i 2. divisjon i fjor, mens Fortuna Ålesund rykket ned fra 1. divisjon. Begge klubbene har ambisjoner om å kjempe helt i toppen av 2. divisjon.

Sunndalsjentene har ikke gjort seg bort i møtene med de bedre lagene i sesongåpningen. Neste fredag venter Byåsen 2 på Sande. Også det en tøff kamp.

Hvordan skal de klare å snu tap til trepoengere?

– Vi har ikke noe annet valg enn å fortsette og jobbe. Det var lik situasjon i fjor, da var det null poeng etter de to første kampene. Da var det åtte minusmål. Så, neida, vi kan ikke se svart på det her, avslutter Volden.