Omtrent 50 personer, både stort og smått tok turen til Surnadal Alpinsenter lørdag da Nordmøre Snøcooterklubb arrangerte den tradisjonelle familiedagen.

Alle, både med og uten egen snøscooter var velkomne. Kravene for å kjøre var at du selvsagt måtte ha førerkort og bruke hjelm, og at scooteren var registrert og uten trimpotter eller såkalte «bråkepotter».

Familiedagen åpnet for at snøscooterinteresserte kan ha en hyggelig dag sammen, og hvor man kan kjøre lovlig og trygt. Tore Polden er leder i Nordmøre snøscooterklubb, og sammen med arrangørene Tomas Gravvold og Bjørn Moe sier de seg svært fornøyde med årets familiedag.

- Tilbakemeldingene vi har fått har vært helt knall, slik har det vært hver gang vi har arrangert dette. Det gir selvsagt mersmak til å gjøre det neste år også, sier Polden.

Snøscooteren i sentrum Selv beskriver Polden arrangementet som en sosial sammenkomst med scooteren i sentrum. Scooterklubben stilte med kaffe, kiosk og muligheter for å grille. Det var også mulig å prøvekjøre årets modeller fra Polaris og Skidoo.

Selv om det er sent i sesongen og snøen forsvinner fort, var føret i Sæterlia bra til tross for noen bare flekker her og der. At det lir mot vår mener Polden kanskje kan ha hatt en innflytelse på besøkstallene i Sæterlia denne dagen.

- Det har vært et større antall besøkende tidligere år, men folk har kanskje rukket å sette i gang med hagearbeidet allerede. Det var også et motorsportarrangement i Verdal som sikkert dro en god del publikum, sier Polden.