Det må være flere år siden folketoget i kommunesenteret har vært så langt som under årets 17. mai-feiring. I anledning ferdigstillelsen av Nessethallen stilte toget opp på Alstadplassen og gikk til taktfaste toner fra Nesset skolekorps til Nesset omsorgssenter der det var en stopp med sang, musikk og en hilsen på dagen fra Lynn Brakstad. Deretter gikk toget til Nessethallen der det er folkefest i ettermiddag. Arild Svensli holder talen for dagen.

Sola skinte fre nesten klar himmel under tilstelningen på omsorgssenteret. Nesset menighets barnekor imponerte igjen med flott sang. De ble forsterket med ivrige sangere fra barnehagene i Eidsvåg og på Eidsøra. Sanggleden var stor. Ungene strålte i det fine været og viste at 17. mai er blant de store dagene i året. Ingen 17. mai uten kraftfulle korpstoner. Nesset skolekorps skuffet ikke verken i toget eller seinere på dagen.

Lynn Brakstad tok utgangspunkt i Anders Hovdens velkjente "Fagert er landet" i sin hilsen til de frammøtte.

– Sangen ble skrevet av i 1907. På den tida var Norge et av de fattigste landene i Europa. Hovden skrev den visstnok etter en skitur, og er derfor inspirert av all den vakre naturen vi har. Så det er ikke vanskelig for oss å se oss rundt i dag og nikke; ja, fagert er landet!

Brakstad viste til at Hovden skriver: Fagert er landet Du oss ga.

–Vi kan igjen spørre. Hvem er du? Var de de som tegnet grensene inn på kartet vårt? Nei, det var ikke det han tenkte på. Salmen sier klart og tydelig: Fagert er landet du oss ga, Herre vår Gud og vår Fader. Hovden gir takken til Gud. Gud som er større enn oss, men som likevel har navnet Fader/ Far. Det er fantastisk at takken kan rettes til noen. Og da ingen hvem som helst, men Gud. Jeg tror vi er skapt akkurat til det å ha noen å vende oss til i glede og i sorg, sa Brakstad.

Hun viste til at noen har gått foran.

- Noen forferdre har grått sine tårer, og de har arbeidet slik at svetten rant. Kanskje med tanke på oss her som skulle komme etter. Vi har virkelig mye å takke for vi som står her!

Hun viste til at vi alle før eller seinere møter tunge dager. Da gir det håp å vende seg til Gud.

I etterkant av talen til Brakstad passet det godt at korpset spilte "Fagert er landet", før de avslutten med nasjonalsangen.