Ada Stolsmo Hegerberg vant nylig sitt tredje strake seriemesterskap med franske Lyon. Samtidig venter nok en finale i den prestisjetunge turneringen Champions League i begynnelsen av juni.

Storesøster Andrine og hennes engelske klubb, Birmingham City spilte FA-cupfinale mot Manchester City foran 35 000 tilskuere på Wembley Stadium forrige lørdag, men tapte til slutt 1-4.

Forrige tirsdag var Guro Reiten nok en gang sentral for sin nye klubb, Lillestrøm.

Troner øverst

Lillestrøm lå under både 0-1 og 1-2 i Toppserie-kampen mot Røa, men jentene i gult snudde kampen og vant 3-2. Sunndalsjenta Guro Reiten scoret to mål. Det siste var den avgjørende scoringen som sikret Lillestrøm-seier fem minutter før slutt.

- Sinnsykt deilig. Nå kan vi feire nasjonaldagen med et stort smil om munnen, sa Reiten til Lillestrøm sine egne hjemmesider.

Med sine to mål mot Røa troner 23-åringen nå alene på toppscorerlisten i Toppserien. Hun står med åtte mål på fem kamper denne sesongen. Nestemann på listen, lagvenninnen Sophie Roman Haug, har scoret seks.

Matchvinner

Hjemmelaget tok ledelsen etter ni minutter på kunstgresset på Røa, men Reiten skapte balanse i regnskapet kun minuttet etter.

Lillestrøms høyreback og lagkaptein, Ingrid Moe Wold, løp helt fra egen banehalvdel før hun fant Reiten på 18 meters hold. Den offensive midtbanespilleren fintet seg forbi en forsvarsspiller, før hun på vakkert vis banket ballen høyt opp i hjørnet.

Fem minutter før full tid sikret hun Lillestrøm-seier da hun fikk stå helt alene på elleve meter og banke ballen opp i nettaket.

Guro og Lillestrøm har vunnet fire av fem seriekamper og ligger på 3. plass i Toppserien. Med én kamp mindre spilt enn ledende Avaldsnes, er det kun tre poeng opp til tabelltopp.