Surnadal-trener Knut Ola Høvik opplevde trolig sitt største øyeblikk på fotballbanen da Surnadal slo serieleder KBK 2 1-0 på Syltøran.

– Uten tvil den deiligste seieren. Sikkert den beste seieren noen gang for min del. Og jeg har vært med noen år! sier Høvik til Driva.

KBK 2 hadde vunnet samtlige sju kamper i 4. divisjon før møtet på Syltøran. Og gjestene sto for det meste av ballinnehavet i åpningsminuttene, men slet med å komme til sjanser på et heltent Surnadal-forsvar. Hjemmelaget kjempet desperat i hver eneste duell.

Annullert scoring

23 minutter ut i kampen trodde Hallvard Næss at han sendte Surnadal i ledelsen, men assistentdommeren vinket for offside. Samme mann var nær igjen 13 minutter senere da han ble servert av Lars Mogstad, men headingen gikk like over mål.

Like før pause var KBK kun en mesterlig redning av Surnadal-keeper Eystein Meese unna å ta ledelsen.

Scoret i comebacket

Ti minutter ut i andre omgang satte Høvik innpå Andreas Dalsegg Sæter og Snorre Larsen, begge tilbake i Surnadal på sommerferie fra studier. Sistnevnte markerte seg kun minuttet etter at han kom inn på banen.

Surnadal beholdt ballen etter en corner. Ingebrigt Løfaldli sendte igjennom Larsen, som tok seg forbi nærmeste forsvarsspiller før han satte ballen under keeper og i mål.

Gjestene sendte opp alt de hadde i jakten på en utligning etter hvert som kampen nærmet seg slutten, noe som resulterte i store rom for Surnadal.  Sander Smevoll og Snorre Larsen fikk begge to-tre muligheter hver til å doble ledelsen.

Flere mål ble det ikke på Syltøran. Surnadal sto i mot for presset fra KBK i sluttminuttene og kunne innkassere sin fjerde hjemmeseier for sesongen.