Sunndal hadde ikke tapt hjemme for Averøykameratene i seriespill siden 2001. To minutter på overtid dukket Petter Blekken Melkild opp og forlenget den ubeseirede rekken.

– Det føltes veldig deilig, sier Melkild om scoringen, til Driva.

Gjestene fra Averøy hadde åpnet med to scoringer tidlig i første omgang. Men så våknet Sunndal for alvor da det gjensto et kvarter av kampen. Først reduserte Christian Danielsen, så utlignet Erling Farstad Fredriksen fem minutter senere, før midtstopper Melkild stanget inn seiersscoringen to minutter på overtid i toppkampen. Det var som om denne kampen hadde blitt spilt før.

I forrige serierunde, i bortekampen mot Eide/Omegn, lå Sunndal under med nettopp 0-2 da det gjensto et kvarter. 15 minutter og noen få tilleggsminutter senere, kunne Sunndal reise hjem med seier 4-2 og tre poeng. En slags déjà vu?

– Ja. Kanskje litt, svarer matchvinneren.

– Vi hadde jo troen hele kampen egentlig, selv om vi lå under 0-2. Vi visste at vi hadde kommet tilbake også i forrige kamp, legger han til.

Puslete forsvarsspill

Sunndal åpnet godt på eget gress og skapte noen halvsjanser. Men sju minutter ut i kampen straffet gjestene hjemmelaget på sin første sjanse i kampen; Even Gustad sendte AK i ledelsen. Og 14 minutter senere doblet Hudaifa Cedra.

–  Vi er nølende i eget felt, dårlige én mot én og passive. Spillemessig så er vi fullt på høyde med de i første omgang, kanskje litt bedre. Men vi er litt puslete i begge boksene, så vi gjør det litt vanskelig for oss selv, sier Sunndal-trener Torgeir Ruud Ramsli om første omgang.

Snuoperasjon

I pausen måtte Ruud Ramsli og spillerne nok en gang ta i bruk operasjon «snuoperasjon» - som mot Eide/Omegn og Tomrefjord. 75 minutter ut i kampen, skulle de få betaling.

Vegard Ledal spilte igjennom Christian Danielsen, som bøyde ballen forbi keeper og i mål. Ti minutter før slutt utlignet Erling Farstad Fredriksen da han banket inn 2-2 på bakerste stolpe.

To minutter på overtid fikk Sunndal en corner. Ballen landet på pannen til Petter Blekken Melkild, som headet ballen i det nærmeste hjørnet. Sunndal-spillerne jublet, men trener Ruud Ramsli, som selv hadde kommet inn i løpet av omgangen, pustet heller lettet ut. Sunndal hadde nemlig snudd 0-2 til seier for andre gang på én uke.

– Det var godt. Litt utladet og sliten i hodet blir man. Jeg var kanskje ikke den som jublet høyest, men guttene var i hvert fall i form. Jeg blir så sliten i hodet av å tenke på alt, så det blir en lettelse, sier han og ler.

Sunndal ligger på delt tabelltopp sammen med KFK og KBK 2, men KFK har spilt én kamp mindre, KBK to. Skulle kristiansundslagene vinne sine hengekamper, vil det gi en luke på seks og tre poeng ned til Sunndal. Seieren over AK var derfor viktig. Med tap ville ikke Sunndal overlevd i kampen om et mulig opprykk, innrømmer Ruud Ramsli - samtidig som han påpeker at det aldri var målsettingen før sesongstart.

– Nei, det tror jeg ikke. Tror ikke vi kan tape så mye mer da, om vi skal gjøre det (kjempe om opprykk, journ.anm). Uten at det er noen målsetting. Vi kan jo kanskje prøve å henge oss på KFK, se om det er mulig. Ser jo som regel ikke bakover på tabellen. Vi prøver å se oppover, avslutter Sunndal-treneren.