Rett etter at Surnadals herrelag hadde vunnet 1-0 mot KBK 2, var det lørdag ettermiddag klart for kamp mellom tabellnaboene Surnadal/Søya/Todalen og Molde2 .

Lagene sto med like mange poeng før dagens kamp. Etter en rolig start, festet Surnadal grep om kampen og det var fortjent da Thea Holten satte inn 1-0 til hjemmelaget etter 20 minutter. Målet kom etter et meget bra soloraid der hun parkerte flere Molde-spillere, som bare kunne se Holten sette ballen til side for keeper og i målet. Thea Holten skapte ofte problemer for Molde-forsvaret med sin store fart, og ble fortjent kåret til hjemmelagets beste.

Etter 1-0 scoringen var det det ganske jevnspilt frem til pause med et lite overtak i favør Surnadal.  I andre omgang, åpnet kampen seg litt mer og sjansene kom begge veier.

7 minutter ut i 2.omgang, kom utligningen til Molde, etter at en Moldeangriper kom alene med Surnadals keeper Eline Børmark. Målet kom forøvrig rett etter at Surnadal ropte på straffe etter at Thea Holten ble taklet.

I etterkant av moldensernes utligning, tok Surnadal mer over kampen igjen og hadde store sjanser både med Marit Ingeborg Ansnes, Ingvild Berg, Ragnhild Snekvik og Thea Holten, men seiersmålet lot vente på seg. I stedet var det Molde som gikk opp til 2-1 etter 83 min, etter et fint langskudd som keeper Eline Børmark kunne gjøre lite med. Dermed endte det 2-1 til Molde. Det offensive spillet til Surnadal var muligens litt svekket etter at den faste midtbanespilleren Ingvild Berg måtte erstatte Veronica Thunestveit Aasgård i midtforsvaret, som var fraværende i dagens kamp.

Trener Asbjørn Saltrø mener at det er effektiviteten og ærgjerrigheten i avgjørende dueller som gjør at de ikke får til å bikke kampene til sin fordel.

- Vi er litt passive i enkelte dueller, som gjør at vi slipper inn mål vi ikke skal slippe inn. I tillegg så har vi mange sjanser som fort kunne ha resultert i mål. Men når det er sagt, så er jeg er stort sett fornøyd med hvordan vi spiller, sier Asbjørn Saltrø til Driva.

Surnadal stilte følgende lag: Eline Flora Børmark - Marte Næss, Ingvild Berg, Ingrid Bæverfjord, Lone Kvande Brøske - Ragnhild Snekvik, Marte Nes (Marit Ingeborg Ansnes 65.min), Ane Mogstad, Thea Holten - Gro Gjørsvik (Guro Beate Sæterbø 70.min), Alice Naustbakk (Emma Sæther 45.min)