Strongman-cup 2017 består av totalt seks stevner, og det tredje stevnet ble avholdt på festivalområdet på Skei lørdag. Den lokale klubben Hercules Strongmanteam ved Odd Inge Kvernberg står bak arrangementet.

Konkurrentene måtte igjennom seks veldig harde og tunge øvelser, blant annet dekkvelt, bilmarkløft og vikingpress.

Deltakerne imponerte et stort og entusiastisk publikum, løft på 250 kilo og velting av traktordekk på intet mindre enn 540 kilo gjorde inntrykk på tilskuerne. Dekkene på 540 kilo er forøvrig de tyngste dekkene som noensinne er blitt brukt i konkurransesammenheng i Norge, som sier sitt om nivået på deltakerne. Løft som de fleste av oss gjerne ville vært en to-tre stykker om å bære, tok denne gjengen likså godt med en hånd.

Publikum heiet fram hver og en av deltakerne, og spesielt de to lokale heltene Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset. Begge to gjorde en sterk prestasjon under dagens cup og havnet på forholdsvis tiende og ellevteplass.

Det var til slutt Ole Martin Kristiansen som gikk av med seieren, med Bjørn Andre Solvang som en veldig god nummer to. Tredjeplassen ble kapret av Richard Søyland.