Lørdag kveld samlet to tusen mennesker seg på Øratorget for å oppleve en av Norges mest folkekjære rockemusikere. Et litt eldre publikum, og litt mer tallrikt, enn kvelden før - men minst like feststemte og klare for en god konsertopplevelse.

Åge Aleksandersen har spilt i Sunndal tidligere. Flere ganger.

- Første gangen var i '76, i det huset, pekte han fra scenen, i retning mot kulturhuset.

- Det var på et arrangement som het "Rock mot rus", mintes han. Og la til:

- Det er virkelig godt å være tilbake på Sunndalsøra, spesielt for en som har et gammelt medlemskap i Norsk kjemisk industriarbeiderforbund!

Folk på Øratorget var med fra første stund. Ikke til å undres over, kanskje, ettersom det var publikumsfrieriet "Levva livet" som åpnet det hele. Allsang, veivende hender, vi så til og med en plakat med "Vil du dans med me" løftet mot scenen. Påført mobilnummer...

Det var kanskje de mest rocka låtene publikum svarte mest på, som nevnte "Levva livet" - servert av en opplagt Åge med et særdeles tett og samspilt Sambandet i ryggen - men også de mer nedpå, fine balladene, som "Eldorado" og "Danserinnen" fikk mange til å synge med, gi naboen en god klem - og til og med bli med på en tett dans. Folk trivdes på Øratorget lørdag.

Litt før klokka ett på natta smøg "Lys og varme" seg rundt folket på Øratorget. Så fulgte "Dains me dæ", før konserten ble avsluttet med fullt trøkk, blant annet ble det levert en forrykende "Rio de Janeiro". Allsangen og jubelen ljomet over hele sentrum.

Det finnes bare en Åge Aleksandersen.