Årets laksefestival går nå for alvor mot slutten. Mange spente fjes sto tålmodig og ventet foran scenen på Skei da vinneren av andeløpet, frivilligtjueren og billotteriet skulle annonseres. Øystein Hjelle Bondhus kom på scenen og annonserte at det var Gerd Bodil Sæterbø fra Bæverfjord som hadde vunnet seg en ny VolksWagen Up til en verdi av 164 900 kroner. Sæterbø var ikke der selv, men fikk nok en meget hyggelig telefon fra Hjelle Bondhus etter annonseringen.

Vant 40.000

Tradisjon tro ble det holdt andeløp i Surna ved Brekkøya camping også i år. Hele 1600 ender ble sluppet ut i elva før vinneranda gikk i nettet til lensmann Per Andreassen.

- Aldri før har elva vært så full av vann, så det ble et litt annerledes løp i år, sa arrangørene under premieutdelingen på kulturhuset.

Så var det klart for å avsløre vinneranda. Hun ble plukket ut av buret, og tallene avslørte at det var nummer 748 som vant - altså Ingrid Pedersen fra Todalen. Veldig blid tok hun i mot sjekken på hele 40.000 kroner.

- Pengene skal jeg bruke på ferie. Men jeg vet ikke helt hvor enda, smilte Pedersen fra scenen.

Hun fortalte at hun kjøper andelodd hvert år, så de var deilig at det endelig var hennes som først svømte over målstreken. Og med noen motiverende ord fra vinneren til andre som stadig kjøper andelodd:

- Neste år blir det dere som vinner, sjø!

Lensmann Per Andreassen kommer i land med vinneranda.