EIDSVÅG – TOMREFJORD 1-4 (0-3) Tre baklengsmål i løpet av kampens første 18 minutter ødela Eidsvågs muligheter for poeng i kampen mot Tomrefjord. 5. divisjonsspill i 2018 rykker stadig nærmere.

– Det er blytungt, sier Eidsvågs kaptein, Einar Olav Brakstad.  Han var nest sist på ballen da Jakob Hoem Aasen satte inn Eidsvågs reduseringsmål ti minutter før slutt. Brakstad la ballen 45 grader ut til Aasen, som enkelt plasserte ballen i mål. Men da var kampen allerede punktert.  For gjestene var effektive og best de første 15-20 minuttene av kampen.

Allerede etter to minutter gikk de opp i ledelsen etter et selvmål av Bendik Tangen. 12 minutter senere satte Simen Djupvik inn Tomrefjords andre scoring på et frispark fra 18 meter, før Mats Inge Skorgenes fikk pirket ballen i mål til 3-0 etter at det hadde vært litt «klabb og babb» inne i feltet.

– Vi henger bra med, stort sett, hele kampen, men vi kommer litt skjevt ut og gjør litt for enkle feil som fører til tre unødvendige mål. Så klart, med 0-3 til pause, blir det tøft å starte opp igjen i andre omgang, sier Brakstad.

Han har langt fra gitt opp håpet om å ta igjen Elnesvågen og Træff 2 på tabellen. Men det begynner å bli langt opp. Snart må poengene komme.

– Jeg har troen på at vi greier det, men tiden begynner å renne ut. Det er åtte kamper igjen. Allerede til neste helg må vi ta tre poeng hjemme mot Vestnes Varfjell. Det er tredje siste hjemmekamp. De er ikke noe typisk gresslag. Hvis vi er fulltallig, skal sjansene være god, sier han.

Eidsvåg-press i andre omgang Eidsvåg var fullt på høyde med Tomrefjord etter 0-3-scoringen. Og i starten på andre omgang presset de gjestene bakover på banen.

– Vi presset de tilbake i starten på andre omgang, og hadde et par muligheter. Men så får vi ikke uttelling, og så kontrer de i stedet inn 0-4.