Dønheim Autospa leier lokaler ved Megarden Næringspark i Halsa, og her har mang en bil blitt shinet opp og fått glansen tilbake.

– Jeg har vel drevet med dette i en 5-års tid nå, og jeg gjør det fordi jeg synes det er artig. I starten ble det mest prøving på egne biler, så har det etter hvert utviklet seg til en stor hobby og fritidssyssel, forteller Simen Alberto.

Til daglig jobber han i butikken ved Felleskjøpet i Halsa, der han også reparerer litt motorsager og litt forskjellig. Så Dønheim Autospa driver han på hobbybasis, på kveldstid og i helgene.

Og kunder har han mange av, men samtidig er han litt forsiktig med å ta på seg altfor mye, for han vil ikke ta så mange oppdrag at det ikke blir noe fritid igjen.

Har hatt fem biler bare i år

Her tar Dønheim på seg alt fra vanlig vask til full polering og interiørrens.

– Vi driver også litt med foliering av detaljer, men vi er sjøllært, så dette er litt på prøvestadiet enda, forteller han og kompisen Nils Erik Skålvik, som også er med og hjelper til når Driva er innom.

Denne dagen går det i vask av egen, nyinnkjøpt bil. Denne gangen en rød BMW 316 touring diesel, 2015-modell. Men dette er slett ikke den første bilen til Simen, han har hatt veldig mange ulike biler tidligere, får vi høre. Både BMW, Volvo, Mini, Skoda, Golf, også videre. Han kan fortelle at han faktisk har hatt fem biler bare så langt i år!

– Jeg har vel prøvd litt av alt mulig egentlig, og det går vel kanskje helst i tyske biler da. Egentlig så burde man ikke hatt noen hobbyer eller interesser i det hele tatt, det hadde vært mye billigere, ler han.

Han har allerede noen ideer om hva han vil gjøre med BMW-en for at den skal ta seg enda bedre ut.

– Jeg har nå gjort meg noen tanker om andre felger i alle fall, og litt mer senk. Men vi får se litt hva det blir til, det får vise seg neste år, smiler han.

Suksess med høsttreff

Neste år håper de også å kunne gjenta biltreffet som ble arrangert her lørdag 30. september, da Dønheim Autospa inviterte til høsttreff ved Megarden Næringspark.

– Interessen og oppmøtet her var bra, så treffet ble over all forventning egentlig. Vi hadde vel 48 utstillere pluss publikum, så det var bra. Det vil jeg i alle fall si meg veldig godt fornøyd med, så det blir vel forhåpentligvis en gjentakelse til våren, sier Dønheim.

Under høsttreffet var det premiering med pokaler for «beste stance», «beste shine», «beste veteran», «beste motorrom» og «peoples choice». Det var også utlodding av en vaskepakke, og Lageret Café & Kiosk sørget for salg av grillmat, brus og kaffe. Tilbakemeldingene fra folket etter biltreffet var positive.

– Men neste år satser vi enten på et litt kortere treff, eller eventuelt å fylle dagen med litt mer innhold og happenings. For i år var det bare vanlig utstilling egentlig, så seks timer ble kanskje litt i lengste laget.

Inntil da er det bare å fortsette med å style og shine bilen. Og den som ikke orker eller har tid sjøl, kan jo for eksempel forhøre seg med Dønheim Autospa.