Lørdag kveld inviterte Surnadal IL spillere, trenere, lagledere, frivillige, foreldre og andre med en rolle i Surnadal-fotballen til årsfest på Thon Hotel Vårsøg, der  rundt 100 feststemte samlet seg for å feire seg sjøl, aktiviteten i klubben og den gode 2017-sesongen.

Det har vært et svært godt år for den veldrevne klubben, som dermed har mye å feire og glede seg over. Blant annet har Surnadal igjen et lag i 2. divisjon kommende sesong, for første gang siden 1988. Etter flere år med "nesten" klarte samarbeidslaget Surnadal/Søya/Todalen å kvalifiserte seg etter 1–1 på bortebane og en knallsterk heimeseier 5–1 i siste kvalikkamp. Dermed spiller damene 2. divisjon i 2018, mens A-laget kan glede seg over en råsterk 4. plass i årets 4. divisjon. B-laget i 6. divisjon vant serien, og også de mange aldersbestemte lagene har gjort det veldig godt i år, blant annet med bedre resultat enn noen gang tidligere i Norway Cup, der seks lag tok seg videre til A-sluttspill og to spilte finaler i B-sluttspillet.

Men det har ikke bare vært lykke for klubben dette året. For en måned siden kom sjokkbeskjeden om at tidligere kompis og lagkamerat Snorre Larsen hadde omkommet under en jakttur. Under fotballfesten ble den tidligere Surnadal-spilleren hedret og minnet med gode ord.

Daglig leder i Surnadal Idrettslag, Øystein Hjelle Bondhus delte ut til sammen mer enn 20 priser i løpet av kvelden. I tillegg fikk han litt hjelp av sportslig leder Terje Polden, som også delte ut to priser; Årets BUA-trener og Årets BUA-lagleder.

Her er alle prisvinnerne:

Årets toppscorer:

Damelaget: Thea Holten, 26 mål på 17 kamper.

A-laget: Vegar Brøske, 7 mål på 20 kamper.

B-laget: Dan Blekken, 19 mål på 15 kamper; 17 i serien og 2 i KM-finalen.

Årets assistkonge/dronning; flest målgivende pasninger:

A-laget: Stein Todalshaug, 17 målgivende.

B-laget: Amen Gebrehiwet Hailu, 6 målgivende.

Damelaget: Fem spillere med 6 målgivende hver; Thea Holten, Gro Gjørsvik, Ragnhild Snekvik, Marit Ingeborg Ansnes og Ane Mogstad.

Årets unge spiller:

A-laget: Geir Bævre.

B-laget: Mattis Fiske.

Damelaget: Marte Nes.

Årets SIL-gutt:

A-laget: Sindre Hyldbakk Kvande.

B-laget: Håkon Solem.

Årets SIL-dråk:

Ingrid Bæverfjord.

Årets spiller:

A-laget: Lars Mogstad.

B-laget: Dan Blekken.

Damelaget: Thea Holten.

"Årets Rolv": Dan Blekken.

Årets BUA-trener:

Bjørn Gjeldnes (ikke til stede under prisutdelingen).

Årets BUA-lagleder:

Anita Våbenø.

Årets profil:

Kirsten Jordet.

Årets hederspris:

Erling Fiske.