Norges Automobilforbund mener det aldri har vært vanskeligere å velge biltype. NAF viser til ny teknologi og politiske vedtak som har kommet inn som viktige faktorer for de som skal kjøpe ny bil, og signaler fra politikerne skaper stadig ny usikkerhet. Forbundet mener dieselbil er det riktige valget for distriktnorge.

- Et godt råd er å starte med å se på hvilke behov bilen skal dekke, mener Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

- Bor du i en by der det er eller ligger an til økte kostnader med bensin eller diesel, er det elbil som gjelder. Bor du i distriktet, er fortsatt diesel et godt alternativ, fortsetter hun.

NAF viser til at teknologien og utviklingen går fort. Bare de siste årene har elbilene blitt stadig bedre og rekkevidden lengre. Men interesseorganisasjonen sier lading av bilene byr på utfordringer. Det er svært avgjørende, mener NAF, om man har lademulighet hjemme og ladenettverket er ikke like godt utbygd og spredd som antall bensinstasjoner.

- Per i dag er derfor ikke elbil for alle, men det kommer. Det var viktig at statsbudsjettet for neste år ikke innførte avgifter på elbil, mener Inger Elisabeth Sagedal.