Presseskriv fra Wok, Sunndal kulturskoles vokalensemble:

Sunndal kulturskoles vokalensemble Wok er 10 år og inviterer alle til å bli med å feire 10 års jubileet på lørdagens og søndagens konsert i Tingvoll og Hov kirke.

Ensemblet ble startet høsten 2007 med 6 sangere, 2 sopraner, 2 alter, 1 tenor og 1 bass. I dag består koret av 3 basser, 2 tenorer, 2 alter og 3 sopraner.

Noen utskiftninger har det vært, men 5 av medlemmene har vært med hele veien som den harde kjerne.

Wok ledes av sanger og dirigent/musikalsk leder Lone Eines.

Wok har deltatt på en rekke små og store konserter og workshops.

Det første høydepunktet i vår relativt korte karriere var møtet med Anders Edenroth fra den svenske vokalgruppa «The Real Group» da vi ble plukket ut som 1 av 32 vokalgrupper fra Norge, Sverige, Finland og Nederland til å delta under «Vokalarm» i Trondheim høsten 2010. Å få møte en slik kapasitet som instruktør inspirerte oss mye.

Høsten 2016 var det duket for nytt møte med 2 medlemmer fra «The Real Group» da de gjestet Hovshall med konsert. Igjen fikk vi fylt opp med nye input og inspirasjon med en helt egen workshop på Øra.

Vi har sunget Barokk, folketoner, populærmusikk, religiøse sanger, salmer og jazz.

Wok liker å jobbe med ulike sjangere og deres utfordringer.

Samarbeidet med Sunndal Storband om Duke Ellingtons «Sacred Concert» i Tingvoll og Hov kirker i 2009 og Oppdal og Hov kirker i 2010 er det største prosjektet vi har gjort sammen med musikere. Vi deltok også sammen med Henning Sommerro og Benito Nava under Leikvinstevnet i juni 2010.

Da Wok feiret sitt 5 årsjubileum, skjedde det med flere egne større konserter bla i Hov, Nesset og Todalen kirker.

2014 dro koret på en miniturne til Sunnmøre og Romsdal og en rekke egne konserter har det blitt de siste årene.

10 årsjubileet startet ensemblet allerede i fjor vår med konsert i Vistdalen med påfølgende «Sekkjepose» til kveldsmat. Her ble det kulturelt påfyll både for hode og gane.

I desember 2017 kunne Wok glede mange med julemusikk på kulturskolen sine to julekonserter og i ei velfylt Holtstue under «Jul på Leikvin».

Wok er et á capella-ensemble der stemmen, klangen og uttrykket er i fokus.

Kirkerommet som konsertlokale har vært det ultimate for ensemblet fordi her kan klangen og stemmene komme til sin fulle rett.

Når Wok nå feirer sitt tiende år skjer dette med to hele konserter i Tingvoll og Hov kirke 20. og 21. januar. Denne gangen har vi med oss musikerne Ulf Bersås/Trommer, Trygve Leinum/Piano og Ivar Sandbukt/Bass under fremføringen av «A little jazz mass» av Bob Chilcott. En fengende og vakker jazzmesse! Vi får også høre solo innslag av pianist Igor Melanyuk som har vært en god støttespiller for Wok, samt sang ved musikalsk leder og sanger Lone Eines. Og selvfølgelig vil Wok synge helt for seg selv og fra sitt allsidige repertoar.

Vi tør å love en svært variert, fengende, underholdende og vakker konsert!