Sagene Puck Klubb inviterte lørdag til Rindal Winter Classic, der seks lag kjempet på isen – før heimelaget og arrangørklubben sjøl sto som vinner etter finalen.

I tillegg til heimelaget Sagene puck klubb, deltok Astor, Leangen, TRD Underdogs, Latvia og Surnadal Blades i turneringen.

Etter innledende kamper med rikelig av fart og spenning, ble det spilt mellomrunder og finaler. Kampen om 5. og 6. plass vant Surnadal Blades 3–0 mot – TRD Underdogs, mens Latvia slo Astor 4–3

i bronsefinalen.

I finalen møttes Sagene Puck Klubb og Leangen, der arrangørklubben gikk helt til topps etter å ha slått trønderne 4–0.

– Det var akkurat som planlagt det, sier kaptein Eirik Tørset, som sjøl sørget for tre av finalescoringene.

Den Gode Maten ved Britt Grete Moen stilte med kortreist mat, og hadde både «kølle» i lompe og «burgerpuck» å by på. Og det var også kaffe, kaker og andre godsaker å få kjøpt, og ikke minst var det godt for både den ene og den andre å få varmet seg litt mens man koste seg med noe å bite i.

Nasjonalsang og puck-dropp

Dette var den aller første skikkelige turneringen som er arrangert på isen her, og før lokaloppgjøret og turneringens innledende kamp mellom heimelaget og Surnadal Blades, sørget Blæst’n for korpsmusikk, blant annet nasjonalsangen – som seg hør og bør ved store anledninger.

Rindal-ordfører Ola T. Heggem fikk æren av å åpne turneringen med en puck-dropp. Han er fornøyd med et sånt arrangement i Rindal og mener dette supplerer et allerede rikt idrettsliv i kommunen.

– Det er både sunt, naturlig og artig at det kommer nye idretter og tar seg opp. Dette er enda en ny aktivitet som supplerer begrepet Rindal som idrettsbygd, og arrangementet er dessuten nok et eksempel på hva frivilligheten får til, for det er mye arbeid for å få til noe sånt, sier Heggem. Han framhever også Birger Bakken i denne sammenhengen.

– Han var grunneier her da banen ble anlagt, og uten han hadde ikke dette vært mulig, fastslår han.

Ildsjeler og pågangsdrivere

Og Bakken sjøl er naturligvis til stede. Han forteller at han sjøl var med som spiller for fullt på 80- og 90-tallet og synes det er stort at det endelig blir arrangert en skikkelig turnering på banen her.

– Jeg så ikke helt for meg dette den gangen for mer enn 30 år siden da vi laget banen nei, smiler han. Birger flyttet hit i 1980 og var allerede da aktiv på isen.

– Da spilte vi ishockey på tjønna og der det var is, problemet var at da det kom snø var det slutt. Så med en skikkelig bane kunne vi holde på hele tida. Jeg hadde tilgang på maskinelt utstyr slik at det ble mulig, forteller han.

De første åra var det bare en kant av fjøler rundt banen, minnes han, men nå er et skikkelig vant på plass. Banen er upåklagelig.

I 2008 flyttet Birger herfra. Siden den gang har Bjørn Løset – som sjøl spiller på Sagene Puck Klubb – vært primus motor og en uvurderlig ressurs for klubben og anlegget. Før første kamp denne dagen fikk Løseth derfor en ildsjelpris overrakt fra lagkapteinen for innsatsen.

Strålende fornøyd med dagen

Til tross for 17 kuldegrader møtte publikum tallrikt opp, og fikk se at Sagene Puck Klubb satte standarden allerede i dagens første match satte og vant oppskriftsmessig 5–0 mot naboene fra Surnadal.

– Litt nervøs start, men det fungerte etter hvert og resultatet ble som vi håpet, sa heimelagets lagkaptein Tørset etter kampen. – Men Surnadal har et nytt lag og er helt nye på isen, så en slik kamp bør vi også vinne greit, legger han til.

Eirik begynte med ishockey da han var seks år, og siden har han holdt det gående. Divisjonsspill har de ikke mulighet til å delta i, men sammen med resten av laget på Sagene Puck har han deltatt i mange turneringer med gode resultat.

– Ja, vi har stort sett lyktes og vunnet der vi har deltatt. Neste helg reiser vi til Otta for å være med i en ny turnering, og der vant vi i fjor så vi er regjerende mester, sier han.

Arrangementet i Rindal er han strålende fornøyd med.

– Alt gikk smertefritt og det var artig å se så mye folk her. Totalt var rundt 250 innom, med spillere, publikum, arrangører og alt, sier han. Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, og Tørset svarer kontant når vi spør om det blir gjentakelse.

– Det blir absolutt gjentakelse ja! Og neste gang, antakelig i januar 2019, blir det med flere aktører involvert, blant andre nyoppstarta «Opplev Rindal», sier han. Tørset legger til at de er veldig takknemlige både for sponsorer, komité, publikum og alle som har bidratt til at dette ble en stor suksess.