Politiet melder lørdag ettermiddag at de har startet evakuering etter funn av en pakke på utsiden av flyplassen. Ansatte ved flyplassen kjenner ikke innholdet i pakken.

- Dersom noen har glemt en pakke: Ta kontakt 02800, oppfordrer politiet.

Oppdatert: Ifølge NRK oppretter politiet nå en sikkerhetssone på 200 meter rundt stedet pakken er funnet. Årsaka er at politiet ikke kjenner innholdet i pakken. Det skal ikke være andre forhold som gjør pakken mistenkelig.

Sunnmørsposten skriver at politiet nå forsøker å identifisere hvem som har satt fra seg pakken. Blant annet ser de gjennom videoopptak fra stedet. Bombegruppe er ventet til stedet i løpet av kort tid.

Oppdatert: Flyplassen på Vigra er nå helt stengt (kl. 15.10). Ifølge NRK vil det ikke være mulig å reise verken til eller fra flyplassen inntil videre.

Avinor skriver følgende på sine nettsider:

Aalesund lufthavn er stengt på ubestemt tid etter funn av en mistenkelig pakke. Politiet håndterer situasjonen. Reisende må forholde seg til informasjon fra flyselskapet de reiser med.

Oppdatert: Politiet opplyser til NRK at pakken er surret med tape og plastfolie og plassert like ved inngangen til flyplassen på Vigra. Pakken er også umerket og plassert inntil bygget på en måte som gjør politiet mistenksomme.