Møre og Romsdal Bonde- og Småbrukarlag hadde sitt årsmøte lørdag 3. mars i Molde. Årsmøtet ble holdt i forbindelse med næringskonferansen, «drøvtygging, klima og kretsløp».

Både konferansen og årsmøtet fokuserte på hvordan Norge kan oppfylle FN’s krav om at hvert land skal produsere sin egen mat basert på egne ressurser mens vi i Norge i dag har en landbrukspolitikk som gjør at vi i økende grad produserer maten vår på importerte ressurser samtidig som vi gjør bøndene stadig mer avhengige av offentlige overføringer.

Stein Brubæk fra Angvika på Nordmøre ble gjenvalgt som leder mens Ragnhild Godal Tunheim fra Halsa ble nestleder. Øvrige i styret er Martin Lyster fra Nesset og Bent K. Moen fra Fræna sammen med Ingvild Hansen Nystad fra Nordal.

Årsmøtet gav i sine uttaler klare føringer for hva som skal prioriteres ved årets Jordbruksforhandlinger. Små og mellomstore bruk må gis et betydelig løft for at Norge skal klare å oppfylle sine internasjonale forpliktelser om å produsere sin egen mat på egne ressurser samtidig som vi reduserer klimagass utslipp fra landbruket.