Folkemusikk er kanskje ikke den mest kjente og interessante sjangeren for 5. klassinger flest. Men da Henning Sommerro, Anne Kleivset, Torgeir Leivdal og Torgeir Bitnes entret scenen på Kulturhuset i Surnadal sammen med 65 ivrige 5. klassinger, ble det virkelig en folkemusikkfest likevel.

Det årlige samarbeidsprosjektet fokuserte i år på den gamle sangtradisjonen, og vi fikk høre stev, bånsuller og kringelhauker fra Trøndelag, men mest fra Nordmøre.

- Vi har mange spesielle slåtter her på Nordmøre. Mye av den musikken kan vi takke Halvard Ørsal fra Todalen for, sa Sommerro fra scenen.

Magnhild Almhjell er en av de mest kjente folkemusikerne fra Nordmøre, men på repertoaret sto også tekster fra Edvard Hoem og Hans Hyldbakk - for å nevne ett knippe. 5. klassingene har nå øvd inn ulike sanger siden jul, og det var tydelig spennende å få vise det frem til en fullsatt sal.

De 65 elevene på scenen kommer fra barneskolene rundt om kring i kommunen, og det var Torgeir Bitnes som for første gang var musikalsk leder for prosjektet. Han er faglærer i musikk ved Øye skole, og ønsket at barna skulle stå i fokus under konserten. Det ble lagt vekt på at elevene skulle bli kjent med folkemusikk som sjanger. På scenen fortalte noen av elevene at folkemusikk var litt rart, men også veldig gøy å lære.

Henning tok seg god tid til å snakke med elevene på scenen. En gutt fortalte at han bodde på venstre side av elva i Bæverfjorden, og slik ble Bøverdalsrock dratt i gang. Både Henning Sommerro og lærer Torgeir Bitnes fikk trampeklapp fra elevene, noen som tyder på at prosjektet har vært en suksess.