Innsendt av Erik Halle, Surnadal IL dykkerklubb:

Dykkerklubben hadde søndag en organisert ryddeaksjon i Surna i området rundt Øye bru. Det var heldigvis mest gamle synder som ble brakt til overflaten og rundballeplast, som var noe som ble fryktet skulle dominere forsøplingen, var det forholdsvis lite av.

Rundt brua var det kastet en del gjenstander blant annet flere sykler og sykkeldeler, det er tydeligvis ikke alltid enkelt å sykle på tur fra Skei. Ellers var det mye gammelt brom, gjerdetråd og mange høyspentisolatorer som preget funnene. Der er tydeligvis slik at elva til stor grad rensker seg selv under flom og høy vannføring.

Dykkerklubben vil ha flere ryddeaksjoner utover i samarbeid med Surnadal kommune og HAMOS, både i elva og på andre steder som er utsatt for forsøpling. Badestrender og kaianlegg er steder som peker seg ut som høyaktuelle steder. Hvis noen har ønsker om at dykkerklubben skal fokusere på noe spesielt område er det bare å ta kontakt på Facebook: Surnadal Il dykkerklubb.

Vi kan også nevne at vi vil avholde dykkerkurs for interesserte i månedsskiftet mai/juni. Dykking er en spennende og givende hobby som de fleste vil mestre med god skolering.

Bilder: Ruben van Tienen og Ann Torild van Tienen

Les også: Dykkere rydder elva for skrot.