Sunndal kommune vil høre innbyggernes meninger i forbindelse med den pågående kommunereformen. Møtet vil foregå i Sunndal kulturhus onsdag 4. mars på kveldstid. I spissen står ordfører Ståle Refstie og prosjektleder for kommunereformen og assisterende rådmann Harriet Berntsen.

– Målsettingen med møtet er for det første å informere om arbeidet med kommunereformen til innbyggerne i Sunndal, og for det andre å skape en debatt rundt dette, sier Berntsen til Driva.

Tekst.m.innrykk: På folkemøtet blir det lagt opp til orientering om kommunereformarbeidet, samt til debattpanel med flere innledere fra samfunn og næringsliv i Sunndal.

– Alle som har tanker og meninger om framtida, og som ønsker å engasjere seg i debatten, bør ta turen til kulturhuset denne kvelden. det vil også være nyttig for dem som har spørsmål til kommunereformarbeidet og som ønsker å orientere seg om det som skjer, uttaler Refstie og Berntsen. Harriet Berntsen vil informere om bakgrunn og fortelle litt om Kommune-Norge og kommunereformen.

Ulik ståsted og alder

Dersom noen har spørsmål og innspill til debatten, men ikke har anledning til å komme eller ikke ønsker å ta ordet under møtet, har mulighet til å sende spørsmål på e-post. Adressen finner du på Sunndal kommunes heimeside på internett. Det blir også mulighet for å stille skriftlige spørsmål undervegs i møtet.

Det blir innledninger fra panelet i «Et skråblikk på kommunereformen fra mitt ståsted.». En elev fra Sunndal videregående skole, hvis navn ikke er kjent på nåværende tidspunkt, skal holde et innlegg. Rektor på samme skole holder et innlegg. Bergsvein Brøske, som er senterleder på Amfi Sunndal, vil si noen ord. Bedriftseier Tine Grytnes vil holde et innlegg. Tommy Fossum, journalist i Adresseavisen, skal si noen ord og målmann Nils Ulvund, vil også innlede. Paneldebatten blir med ordfører og innledere.

– Vi har lagt vekt på å ha et bredt utvalg av befolkningen blant innlederne, sier Berntsen.

Første folkemøte

Refstie og Berntsen håper på stort oppmøte og en god debatt under møtet.

– Dette er vårt første folkemøte. I Surnadal var det rundt 100 og vi håper på minst like mange, sier Berntsen.

For tida foregår det også en innbyggerundersøkelse om samme tema. Resultatet vil bli presentert i kommunestyremøtet 18. mars.

– Dette er en måte å få folk i tale på og det vil danne utgangspunkt for hvilke sammenslutninger vi skal jobbe videre med, og se om det er alternativ vi skal utrede eller analysere. Vi skal deretter ut med mer informasjon til innbyggere. Så blir det politisk debatt, og til slutt ser vi for oss en rådgivende avstemning, sier Berntsen. Sjøl vil hun ikke trekke noen form for konklusjoner om utfall i kommunereformen.

– Det som er interessant nå er å skape debatt, og foreta analyser av de ulike alternativ.