Etter en ganske jevnspilt kamp på Amfi Park søndag, var det likevel fortjent at et hardtkjempende Surnadal vant 2–1 over Træff 2 og satt igjen med alle poengene.

Med flott vårvær på Amfi Park var forventningene hos heimepublikum store da dommeren blåste i gang den første seriekampen i mennenes fjerdedivisjon.

Men det var ikke spilt mer enn fire minutter da Træff tok ledelsen, etter det som startet ved et svakt tilbakespill til keeper Steinar Ranheim fra Ørjan Nes Haugen. Da en stresset og uheldig Ranheim skulle klarere, spilte han ballen rett i Træff-spiller Ole Kristian Gautvik, hvorpå den til slutt havnet i nettet. Dermed sto det 0–1 til Træff.

Utover i omgangen hadde begge lag brukbare sjanser, uten at de tok vare på disse. Surnadal rullet opp flere gode angrep på kantene, uten at de fikk stort ut av dette. Det ble også slått mange lange baller fram i feltet, men det ble litt for stillestående i feltet. Laget virket litt tannløse og lite aggressive foran mål.

Sjølmål

Træff hadde også sine sjanser og satte i gang flere gode kontringer. Etter bare ti minutters spill endte ballen også i mål etter en kontring på venstresida, men dette ble annullert for offside.

Det var gode tendenser hos Surnadal, men spillet ble generelt litt rufsete og upresist. Begge lag hadde sjanser der angripere var alene med keeper, uten at noen av lagene klarte å sette disse.

Like før pause kom den litt heldige utligningen i form av et sjølmål. Etter et frispark fra Stein Todalshaug kommer målet etter en duell mellom Surnadals Lars Mogstad og Træffkeeper Eirik Bævre Bergseth. Dette ble det siste som skjedde i denne omgangen.

Festet grepet

Etter hvilen var det et litt mer aggressivt heimelag som kom ut på kunstgrasbanen. Pasningene satt bedre, det gikk hurtigere framover og det virket som hele laget var mer tent.

Surnadal fester grepet om kampen utover omgangen. Samtidig blir det mange tette og harde dueller, og til tider er det ampert på banen, noe som resulterer i to gule kort til hvert av lagene.

Åtte minutter før slutt avgjør heimelaget, når Bjørnar Dalsegg Sæter setter ballen i mål etter pasning fra Trond Resell. Dette gjør at Surnadal, alt i alt vinner fortjent og får alle tre poengene i den viktige serieåpningen.

Kaptein Stein Todalshaug er naturligvis fornøyd med at alle poengene forblir i Surnadal.

– Kampen er som serieåpningen vanligvis er; mye fram og tilbake og ujevnt spill. Men vi kjemper bra hele kampen og klarer 2–1 og tre poeng mot et bra lag. Det er jeg fornøyd med, sier kapteinen.

– Har mye å gå på

Trener Webjørn Holten er ikke fornøyd med kampen, og spesielt ikke med førsteomgangen.

– Vi får ikke spillet til å gli slik vi vet vi kan. Vi er altfor seine til å dreie spillet. Det blir for mange ledd og det er upresist. Vi bommer på enkle pasninger og er altfor seine. Vi er for dårlige i samlet press, det blir for mye en og en, sier han.

Men Holten synes dette ble en helt typisk førstekamp, en kamp de visste ville bli tøff.

– Vi måtte dessuten tenke litt annerledes og nytt framover i denne kampen, da Helge Drøpping og Trond Resell ble skadd tidligere denne uka, sier han.

Treneren mener likevel de vinner fortjent og er glad for de tre poengene.

– Dette er en kamp vi bør vinne, og det gjør vi. Men jeg vil likevel rose Træff, dette er det beste laget vi har møtt gjennom vinteren, og fortsetter de slik vil de ta mange poeng. Men for vår del har vi mye å gå på enda, fastslår han.