Mandag arrangerte trimgruppene i Bøfjorden og i Bæverfjord, i samarbeid med Trollheimen sykkelklubb, Åsskardfjorden Rundt i vått, grått og småsurt vær.

I fjor var værgudene i noe bedre humør, og da gjennomførte 56 personer løpet enten til fots eller på sykkel. I år ble det totale deltakertallet 41, med stort og smått.

Været tatt i betraktning, håpet Arnt Kjetil Bøe i trimgruppa i Bøfjorden på 40 deltakere foran årets arrangement. Han traff dermed rimelig bra med dette.

Sammen med Ivar Arne Bøe, Rita Torhild Settemsdal og Norunn Holten holdt han fortet og sekretariatet ved Bøfjordskolen, der både start og innkomst var. Etter målgang var det muligheter for både saft, kaffe og noe godt å bite i.

Dette var 33. gang Åsskardfjorden Rundt ble arrangert, og sjøl om været kanskje ikke var det aller beste var humøret likevel på topp hos de mange som var med. For de turglade finnes det jo som kjent ikke dårlig vær.

Løypa for syklistene går langs vegen via Settemsdalen og er 17 kilometer lang, to kilometer lengre enn skogsløypa for dem som løper eller går. Men 17 kilometer på sykkel skremte ingen, unge racere helt ned til 6-årsalderen deltok og syklet runden med smil om munnen.

Trofaste hjelpere

Som vanlig var de trofaste saftdamene på plass på Åsskard og serverte drikke midtvegs i løpet. Alfhild With Aasgård og Dordi har stilt opp i mer enn 30 år, altså nesten hvert eneste år siden starten. Kun to ganger har Alfhild «fravær» mens Dordi har sittet her hvert eneste år unntatt ett.

– Vi sluttet vel egentlig da vi ble for gamle for dette, men det er lenge siden nå, ler Alfhild.

De synes begge det er bra at løpet arrangeres hvert år, og har ingenting imot å hjelpe til. Turglade jenter og gutter i alle aldre drikker seg utørste ved Olastua før de tar fatt på siste etappe utover langs fjorden.

Arrangørene er i alle fall veldig glade for å ha de trofaste saftdamene med på laget.

– De to har vært med helt fra starten og er vel selve grunnpilarene i hele arrangementet, sier Arnt Kjetil. Han legger til at Ragnhild Skrøvset også har vært veldig dyktig.

– Hun har vært formann i trimgruppa i mange år, og det er hun som står i spissen når Blåfjelløpet arrangeres. Dette arrangeres forresten for 43. gang søndag den 28. juni, i samarbeid med Halsa Idrettslag, forteller han. – Blåfjelløpet, med start fra Dragset og innkomst ved Halsa Stadion, er faktisk Nordmøres eldste fjelløp, legger han til.

Fikk tildelt fat

Rosemalte fat, malt av Sigrun Hesjehagen, deles ut til deltakere som har deltatt i 10, 15, 20, 25 eller 30 år. I år ble tre slike fat delt ut; Kjersti Mogstad for 15 års deltakelse, Liv Audhild Bøe for 25 år og Inger Bøe for 30 år rundt Åsskardfjorden.

Det er veldig mange som har deltatt i nesten en mannsalder, og den eneste som har vært med i alle år er Ola Bøe.

– Ole Flessen var også med lenge, og har deltatt til sammen 30 ganger. Sist gang han var med var i 2012, så han ga seg vel mens han var på topp, funderer Arnt Kjetil.

Ellers ble fine krus, sekker og litt forkjellig trukket ut til heldige «vinnere» blant alle som deltok.

Varierende treningsgrunnlag

To av de 15 som syklet i år var Ola Sæther og Lars Arne Bøe, Ola for 11. året, og Lars Arne i sitt løp nummer to.

Mens Sæther sykler jevnlig og gjorde unna dette løpet på litt over 50 minutt, er det gjerne litt lenger mellom sykkelturene til Lars Arne, ifølge han sjøl.

– Treningsgrunnlaget er vel ikke riktig optimalt. Sykler vel så mye som halvanna kilometer en gang iblant om sommeren, men da er det ofte tre kaffelag på den strekninga, forteller han med stort alvor.

Taktikken denne gangen ble å legge seg på hjul og få litt «drahjelp» av en bil ned Åsskardhøgda.

– Trødde skikkelig til og la meg i dragsuget til en bil som passerte. Vi kjørte omtrent 75 kilometer i timen, for jeg var så nær at jeg så speedometeret hans, spøker han.

Arrangørene sier seg godt fornøyd med arrangementet, og håper at alle- og helst enda flere, blir med igjen neste år.

Se større bildeserie her.