Til tross for et skikkelig ruskevær på formiddagen lørdag, møtte mange opp utenfor kulturhuset på Skei for å heie fram deltakerne i Energikampen.

I Energikampen skal lagene ta seg igjennom en hinderløype med totalt fem hinder, og for hvert hinder de mestrer før tiden går ut får de et flagg. Laget som har flest flagg og som har brukt kortest tid på løypa, vinner.

Til sammen ni lag trosset regnet og stod klare på startstreken, det var fem lag fra Øye, to fra Halsa, ett fra Mo og ett fra Stangvik/Todalen.

Alle lagene bet fra seg og gjorde en fantastisk innsats i konkurransen, noe som førte til at resultattavla ble veldig jevn. Alle lagene samlet fire flagg hver av fem mulige, og dermed måtte de tre beste lagene som kvalifiserte seg videre til finalen avgjøres på tid.

De tre beste lagene var Øye 4, Halsa 2 og Mo, og det ble en veldig nervepirrende og spennende finale mellom de tre. Øye og Mo kapret begge alle fem flaggene, Halsa som fikk fire tok tredjeplassen og vant dermed en gavesjekk på 1000 kroner.

Det ble meget jevnt om førsteplassen, det var bare sekunder som avgjorde. Sekundene gikk i favør laget fra Øye som vant foran Mo som tok andreplassen og vant et gavekort på 2000 kroner.

Øye 4 vant dermed den gjeveste premien, nemlig en klassetur til Vitensenteret i Trondheim, en premie også resten av skoleklassen deres kan juble for.