– Jeg er spent, ydmyk og nervøs. Pleier vanligvis å være rolig i slike sammenhenger, men i dag kom jeg skjelvende til hotellet, sier direktør Tor Rune Halset ved Thon Hotel Vårsøg.

– Jobba her i 13 år fram til 1997. Føler ringen nå er slutta. Jeg har kommet heim, legger han til.

Mandag blei han presentert som hotellets nye direktør. Monica Engelsen Selvik som har fungert som direktør fram til nå fortsetter ei stund ved hotellet med markedsføring.

– Alle var innstilt på at Monica skulle fungere en periode, og da har vi brukt tida til å finne ny direktør, sier Lars Løseth medeier i eiendomsselskapet som eier hotellet.

Tor Rune Halset og Monica Selvik sier den nye direktøren fikk en varm velkomst da han blei presentert for de ansatte. Selvik som sjøl har jobbet i hotellbransjen siden hun var 18 år, sier Halset får med seg dyktige og engasjerte medarbeidere. Halset er glad for velkomsten han har fått og ser fram til tøft og spennende arbeid med hotellet og Hammerstuene. For driften av de to stedene blir nå sett under ett. Målet for 2017 er å nå en omsetning på 30 millioner kroner. I dag omsetter de to stedene til sammen omtrent for 26 millioner kroner. Hammerstuene tilbyr mat og overnatting.

– Tror det er bra for hotellet og bygda vi har fått Tor Rune Halset som ny direktør. Hvor vi spiser middag er likegyldig, sier Løseth.

Thon Hotel Vårsøg får positive tilbakemeldinger fra gjester på to ting. Kvalitet på hotell og kvalitet på mat. Dette er noe Halset skal videreutvikle. I tillegg ønsker han å knytte bygdefolket sterkere til hotellet. Han opplevde sjøl gullalderen på 80- og 90-tallet. Og han skal bruke den første tida i lederstillingen til å gå i gangene puste inn atmosfæren og drømme mulighetene. Før han starter arbeidet med å utvikle tilbud som kan fenge.

– Skal bygge omdømme. Med fellesskap og positivitet blir det bra, sier Halset.

Hotellet trenger ro og kontinuitet i ledelsen etter en lengre tid med turbulens og skiftende direktører. Hotellet sliter fortsatt med å gå i balanse. Men alle har tro på et positivt resultat i 2017. Med seg i ryggen har hotellet beleggsrekorder for juni og juli og ennå er året ikke omme. Løseth på vegne av eiendomsselskapet og Leif Storvik på vegne av driftsselskapet mener begge Halset er rett mann på rett plass. De tror Halsets høye stjerne i lokalsamfunnet, hans kapasitet på salg og gode kundekontakt kommer til å gi positivt utslag.

– Alle gleder seg til turen videre. Det bygda vil ha har vi kapasitet til å skaffe, sier Leif Storvik.