Som det vil være kjent markedsfører Suzuki i Norge kun biler med firehjulstrekk, noe som har ført til at merket opp gjennom årene har skaffet seg en stor tilhengerskare. Andelen biler med firehjulstrekk her i landet øker år for år. Da Suzuki for noen år siden lanserte sin S-Cross ble den godt mottatt. I disse dager kan de lokale forhandlerne, Tørset Bil i Sunndal og Tellesbø Karosseri i Surnadal, tilby en prøvetur med oppfølgeren – den splitter nye S-Cross SUV.

- Tøffere front

– Denne bilen har vi veldig god tro på, sier daglig leder ved Tørset Bil, Egil Tørset, til Driva. Den er utstyrt med en 1,4-liters turbomotor, den har fått en ny og enda tøffere front enn den ordinære S-Cross-en. Grunnprisen på denne bilen starter på 334.900 kroner, men de fleste bilene som selges i Norge leveres med en SkyTech pakke til 25.000 kroner. Denne inneholder en masse utstyr, og Tørset ramser opp i fleng: Sort skinn interiør, panorama soltak, Bi-LED lys med lyktespylere, krom SUV grill, navigasjon, Bluetooth system, LED kjørelys, parkeringssensor foran og bak, DAB+ radio med USB og sju høyttalere, automatisk 2-sone klimaanlegg, Adaptive Cruise Control, Radar Break Assist osv. osv.

Prøveturen gikk i retning Aursjøvegen og Torbudalen, og en merket raskt at en fant seg godt til rette bak rattet. Den nye automatkassen fungerer perfekt i samspill med den kvikke 1.4-liters turbo-motoren. Overgangen fra fast dekke til grusveg byr ikke på problemer, og bilen virker å være svært godt lydisolert. Hverken dekkstøy eller motordur virker påtrengende.

Etter å ha passert bomstasjonen, slår det en at jammen var det noen år siden en har kjørt på disse kanter. Var vegen virkelig så bratt – og så smal? Hva om vi møter biler oppi de bratteste her? Og det gjør vi, selvfølgelig. Men det går fint som bare det. God klaring, til og med. De fleste som ferdes på disse vegene er oppmerksomme og vet hvor møteplassene er å finne. Og de som kommer ovenfra stopper gjerne i god tid ved en møteplass når de ser biler komme nedenfra. Vi sitter med en følelse at for en med ikke alt for stor familie er størrelsen på denne bilen også akkurat passe.

På toppen av Hallarvasslia finner vi ut at det kanskje er best å snu. Nedover igjen bærer det med et par innlagte stopp for fotografering. Heller ikke under nedfarten støter vi på problemer av noe slag.

- Har forventninger

Tilbake hos forhandleren kan Egil Tørset fortelle at de har veldig gode forventninger til denne bilmodellen.

– Vi har fra før mange svært tilfredse kunder som har kjørt Suzuki i «alle de år». Disse holder seg gjerne til det merket de har gode erfaringer med, sier han.

Som lokal forhandler har han inntrykk av at den personlige kontakten mellom forhandler og kunde også oppleves som svært viktig.

– Mange av våre kunder benytter seg i tillegg av vårt tilbud om dekkhotell. Dermed kan vi komme med innspill om vi for eksempel ser at dekkene begynner å bli slitt, slik at nye kan være på plass når sesongskiftet kommer.

For vår egen del sitter vi igjen med en følelse av at denne bilmodellen har de beste forutsetninger for å falle i smak hos et bredt publikum. I denne størrelsen finnes det et utall av forskjellige merker og modeller å velge mellom. For vår egen del kan vi legge til følgende: Hvis du en gang har hatt gleden av å kjøre firehjulsdrevet bil under varierende forhold året igjennom, vil det utvilsomt oppleves som en gedigen nedtur å gå tilbake til en tohjulsdrevet en.

Over gjennomsnittet

– Jeg innrømmer gladelig at jeg er mer enn gjennomsnittlig bilinteressert.

Det sier Suzuki-forhandleren på Sunndalsøra, Egil Tørset, til Driva. Med en far som likte å mekke på biler, var ikke Egil gamle karen før denne interessen også smittet over på ham. Allerede i 1989, som tenåring, solgte Egil sin første bil – og det skjedde heimefra. Han startet i det små – og etter hvert var han innom forskjellige tilholdssteder på Sunndalsøra før Tørset Bil havnet der hvor det er i dag – nemlig i Langslågata, rett ved Sandbrekkgata og hovedvegen gjennom Sunndalsøra. Tørset legger ikke skjul på at han er svært tilfreds med denne beliggenheten. Ikke minst etter at han for noen år tilbake lyktes med å få kjøpt til et tilleggsareal som grenset inn til eiendommen.

– Her har vi gode utviklingsmuligheter, og vi har så smått begynt å tenke på oppføring av et tilbygg til eksisterende lokaliteter, uten at jeg kan si noe mer bestemt om dette nå, sier Tørset.

Firmaet har også eget verksted, og har i dag totalt sju ansatte. Mange får utført EU-kontroll ved verkstedet i tillegg til diverse reparasjoner inkludert ruteskift og utbedring av steinspruteskader. I tillegg til Suzuki, forhandler Tørset også Isuzu. Omsetning av bruktbiler utgjør en stor del av firmaets omsetning. – I det siste har vi opplevd en voldsom etterspørsel etter bruktbiler, sier Tørset. Etter hvert venter han også en betydelig interesse for den nye Suzuki S-Cross SUV etter hvert som den blir mer kjent for publikum (se hovedsak). Interesserte ønskes velkommen for å avtale en prøvetur.

Tellesbø Karosseri i Surnadal er Tørset Bil sin representant i Surnadal, og i følge Tørset er han svært godt fornøyd med dette samarbeidet.

– De to første eksemplarene av den nye S-Cross SUV vi solgte, ble solgt nettopp i Surnadal, forteller han.

Omsetningen i Tørset Bil i 2015 var på om lag 24,5 millioner kroner, noe som resulterte i et godt overskudd.