Johannes Høsflot Klæbo har slått i gjennom på seniornivå i langrenn på forsesongen i år. Byåsenløperen vant sesongåpningen på Beitostølen, og i helgas minitour på Lillehammer gikk han inn til en niendeplass på ti kilometer klassisk lørdag.

Det er i et intevju med adressa.no etter løpet han forteller at han dropper et verdenscuprenn i La Cluzas for å gå Rindalsrennet.

- Jeg kommer til å gå Rindalsrennet. Det har vært en tradisjon for meg å gå lokale skirenn. Jeg synes det er en fin måte å trene på. Jeg skal ha noen hardøkter i jula og da er det fint å få gått skirenn, sier Klæbo til adressa.no.

- Jeg håper jeg kan være med å bidra som et forbilde. Det er viktig for meg å kunne gi noe tilbake. Det gjør man ved å gå lokale renn, sier han videre.

Klæbo vil også være tittelforsvarer i årets Rindalsrenn. Og kanskje får Klæbo med seg Petter Northug til Rindal. Northug har skuffet på minitouren i Lillehammer og vurderer også ST-Cup i stedet for Verdenscup.

- Ja, det kan hende. Hvis jeg stiller i Rindal er det første gang jeg ikke er favoritt. Det kan være en siste gjennomkjøring for meg før Tour de Ski, sier han til Adresseavisen.