Ragnar Mauset sier det er en god tradisjon og handle flatbrød og mølsgrøt i låven hos Linn Wærdahl Schei-Hamnes på Hamnes.

– Trodde ikke jeg skulle rekke å få det til i år, men jeg rakk det, smiler Mauset.

Marit Wærdahl og Inger Haugen er godt forberedt. De har bakt opp godt med flatbrød. De er vant til stor etterspørsel. Damene står i inngangen til låven og steker tjukklefse og selger flatbrød. Alle besøkende stopper opp og betrakter arbeidet og spør om produktene før de går videre innover i låven.

– Veldig fornøyd med besøket. Det har vært bra med folk, sier Marit Wærdahl.

Videre innover er det tre rom. I det nærmeste rommet etter inngangen henger skinn og ullprodukter laget av Inger Haugen. I neste rommet er det strikkesaker, søm, trearbeid, mandler, kaker og litt av hvert annet. Flotte heimelaga gaveprodukter produsert av Linn Wærdahl Schei-Hamnes. I sju år har hun fylt låven med husflid og folk kommer fra Halsa, Surnadal og Rindal for å handle.

– Jeg blir rørt når folk sier å dra hit er blitt en tradisjon, og at det ikke blir jul uten, sier hun.

Inne i det største rommet er det kafé. Kaker, julebakst og graut serveres med kaffe og saft. Folk forsyner seg godt med det som tilbys og sitter i grupper innover i lokalet og koser seg. Praten går livlig og stemninga er hørbar god. Låven har vært åpen både lørdag og søndag.

– Lørdag var det veldig godt besøk, sier Linn.

Dialektuttrykk sydd på puter, håndklær og esker er spesialiteten til Linn. Hun bruker hele året på å produsere varer å selge på julemessa. Det er lett å se at folk setter pris på varene og foruten bakst kjøpes det også gaver blant utvalget stilt ut.

– Gøitt å lage noe med dialektuttrykk fra Surnadal, sier Linn.

Og folket kommer kjøper og går. Og finner nok vegen også neste år.