Einar Vaagland og aksjonsgruppa mot kommunesammenslåing i Halsa presser på for å få et nytt kommunestyremøte for å behandle sammenslåinga med Hemne og Snillfjord.

Da saka var oppe i kommunestyret i desember, for andre gang, fikk den samme utfall som i sommer. Åtte stemmer mot sju for sammenslåing med Hemne og Snillfjord. Da basert på en ny folkeavstemning.

Men aksjonsgruppa gir seg ikke. De har sett på kommuneøkonomien i Hemne og funnet ut at den er begredelig og støtter seg til rådmannen i Hemne som i et saksframlegg sier Hemne mangler økonomistryring. Arbeiderpartirepresentanter uttaler i media de frykter kommunen kommer på Robek-lista. Dette er opplysninger som ikke har vært kjent tidligere. Med disse opplysningene i hånda krever aksjonsgruppa ny behandling av saka den 30. desember.

- Loven sier at om en tredel av kommunestyret representanter krever en kommunestyrebehandling av en sak så er kommunestyret pliktig å tre sammen, sier Einar Vaagland.

- Men hvem av de åtte som er for sammenslåing med Hemne og Snillfjord er det du tror kommer til å snu i saken, og om du ikke tror noen snur er det ikke bortkasta tid og penger å kreve et slik møte avholdt?

- Vi vet ikke om noen snur. Men når det er kommet vesentlig nye opplysninger om saken og en tredjedel av representantene krever ett nytt møte, bør vi ta oss råd til å avholde det, sier Vaagland.

Vaagland startet denne uka en sms aksjon for å få til et nytt kommunestyremøte. Ordfører Ola Rognskog (Sp) og rådmann Anita Ørsal Oterholm sier til TK det ikke kommer til å bli avholdt nytt møte. Der står saka nå.

SMS-aksjonen har avstedkommet stor diskusjon på facebook der temperaturen er høg og Vaagland anklages for mobbing av ordfører Ola Rognskog. Vaagald avviser at sms-aksjonen er mobbing. Ola Rognskog sier sjøl til TK:

- Jeg håper særlig at ansatte og politikere i Halsa finner en form i debatten som skiller sak og person, og har lite til overs for en SMS-kampanje mot ordfører. Vi er alle bidragsytere til kommunens omdømme, og måten vi jobber for vår sak på er viktig, sier Rognskog til TK.

Fredag ettermidag sendte Einar Vaagland e-post med følgende innhold til Driva:

Dette svaret godtas ikke. I samtale med en representant fra fylkesmannen i dag, se de at ordføreren måtte følge kommunestyrets ønske om et ekstraordinært kommunestyremøte. Det eneste formildende argumentet var hvis fristen for kommunereformen ikke var absolutt.

Med signaturer fra 1/3 av representantene og med vektige nye argumenter i kommunereformen, ser vi ingen begrunnelse for ikke å sende ut innkalling, på angitt dato, eller senere hvis ordføreren har fått utsettelse.

Å unnlate å begrunne en så vidtrekkende og tidskritisk avgjørelse, er uforståelig.

Vi vil oppfordre ordføreren til å tenke seg om en gang til, og i det minste komme med en begrunnelse som kan ankes.

Einar Vaagland