Det var i 2005 sunndalingen startet enkeltpersonforetaket – i utgangspunktet for å ta oppdrag med skogrydding for Sunndal Energi.

– Sia har det vel bare balla på seg.

Det kan en trygt si. I 2016 hadde foretaket en omsetning på rundt fem millioner kroner. Det er en femdobling i forhold til omsetningen året før.

Viktige kontrakter

I 2015 landet foretaket – i skarp konkurranse med flere andre – en kontrakt med en varighet på åtte år med Veidekke AS på vedlikehold av grøntarealer – plen- og kantslått – langs riksveger, fylkesveger og rasteplasser blant annet på Sunndalsøra og i Tingvoll sentrum. I tillegg skal de sørge for "finklippen" på steder der maskinell kantslått ikke kommer til – rundt busskur, trafikkskilt og lignende. En omfattende jobb.

– Vi klipper rundt 16.000 punkt, forteller 31-åringen.

– Det er 52 mil med vegkant.

Børset Skog og Veg har også kontrakt med Veidekke på brøyting på Ålvundeid og i Ålvundfjord fram til 2023.

Selskapet har i tillegg sikret seg en viktig kontrakt med T. Ottem Transport AS om trafikkdirigering. Ottem inngikk i fjor avtale med Veidekke om blant annet tunnelrenhold i regionen fram til 2023. Og når rengjøring må til i for eksempel Øksendalstunnelen, er det Børset Skog og Veg som rykker ut og dirigerer trafikken med ledebil. Det kommer også henvendelser fra Veidekke om trafikkdirigering for eksempel når is skal fjernes i Gråura, eller når vegstrekninger skal asfalteres.

Foretaket tar i tillegg på seg andre oppdrag, som skogrydding.

Sier ja

Det er ingen tvil om at han har funnet en nisje og et marked.

– Vi har nok å gjøre, konstaterer Børset. Kanskje vel mye i perioder. Han medgir at han sliter litt med å si nei. Noe som har ført til at oppdragsmengden har økt så mye at han sjøl må bruke mer og mer tid på kontoret. Papirarbeid er ikke det han liker best med jobben. Han trives best ute. Og helst i skogen. Med motorsaga.

– Da har jeg det bra. Planen var ikke å bli sittende på kontor. Det passer vel ikke helt min væremåte, smiler han.

I disse dager driver foretaket med trafikkdirigering for Syltern på Tingvoll-Meisingset, dirigering i Gråura for Veidekke, skogrydding langs riksvegen etter snøfallet i øvre Sunndal, og skogrydding i Verdal for Skog-kompaniet. Sistnevnte har Børset hatt et tett samarbeid med siden 2011.

Sunndalingen tror henvendelsene kommer fordi oppdragsgivere kjenner foretaket og hva det står for.

– Vi opplever at oppdragene står i kø. Det skyldes ene og alene den arbeidsstokken jeg har med meg, de gjør en kjempejobb, understreker Børset. I dag teller de 16 personer, noen jobber ofte, andre sjeldnere. Noen har kunnskap om snekring, andre om skogrydding, de fleste om trafikkdirigering.

– Det er mye kunnskap og erfaring som er samlet, sier Henrik.

Sunndalingen er stort sett tilgjengelig på telefonen. Det er ingen åtte til fire-jobb han har skapt for seg sjøl. Det hender ikke sjelden at han må legge alt annet til side når en jobb dukker opp. Dersom et tre har falt over vegen, for eksempel. Han takker samboeren og tre små barn heime i Sommarstuo på Børset for stor tålmodighet.

Men det hender han tar fri. Da går turen gjerne til hytta ved Kjerringvatnet. Der er det ikke dekning på mobilen.

– Det gjør godt noen ganger.