Grunnen til pausen er at senteret er blitt oppusset etter alle kunstens regler. Blant annet er flunkende ny kjøkkeninnredning på plass. Kafeen framstår nå i helt ny drakt – nye møbler er kommet på plass – kort sagt er en full oppussing utført. Brukerne av senteret har selv valgt et styre, og de er blant annet blitt tatt med på råd både når det gjelder fargevalg og andre spørsmål.

Nestor

Den ubestridte nestoren ved ungdomssenteret er Vigdis Rotlid – helt siden 1981 har hun stått på for ungdommenes ve og vel, og hun fikk også ved denne anledningen velfortjent ros for sin innsats opp gjennom alle disse åra. Avdelingsleder ungdom ved kulturtjenesten, Kjersti Ramsøy-Halle, roser både Vigdis og de øvrige ved senteret. Verdt og merke seg er det at også familieveileder Ragnhild Bakken ved helse og barnevernstjenesten har deltatt på onsdagskveldene i ungdomssentret siden 2003, og hun er dermed usedvanlig godt godt orientert om hva som foregår i ungdomsmiljøet på stedet.

Mange aktiviteter

Det er nå 23 år siden ungdomssenteret tok i bruk de nåværende lokalene i den tidligere Øraskolen. – Det må være lov å si at vi er heldige som har så bra lokaliteter å tilby ungdommen på stedet, sier Kjersti Ramsøy-Halle. Det er mange forskjellige aktiviteter som tilbys fordelt på tre etasjer. Brettspill er svært populært – og det vil kanskje overraske noen at interessen er større for data. Men tilbudet er der også for dem som foretrekker det. Og i kjelleren er det innredet et diskotek med lyseffekter så det holder.

Opp- og nedturer

Mange vil oppleve opp- og nedturer. Slik har det også vært ved Sunndal ungdomssenter. Men at den oppgraderingen som nå er foretatt vil føre til en ny opptur, hersker det vel liten tvil om. Senteret er åpent på mandag – onsdag og fredag.