Vaagland Mek. Verksted AS leverer 4–5 sjarker til kystfiske i året fra sitt båtbyggeri i Halsa. Driftsinntektene i 2015 var på vel 12 millioner kroner. Inntektene inkluderer salg av båter og reparasjoner på katamaraner og arbeidsbåter.

– Med nybygg og reparasjoner har vi nok å henge fingrene i, sier daglig leder Bård Arne Vaagland.

I år er bedriften 40 år. I den forbindelse lanseres det fem nye båtmodeller fra 7,99-10,99 meter. Disse erstatter 9 metringen som har vært bedriftens varemerke hittil.

– Båtene vi tilbyr framover er nye og forbedrete og får god mottakelse i markedet, sier Vaagland.

Den største modellen «Vaagland 1099 speedsjark», har en bredde på fire meter. Det er lagt stor vekt på kvalitet, sjøegenskaper, brukervennlighet, sikkerhet og komfort. Denne båten har to lugarplasser og kan drives av to.

– De mindre modellene er enmannssjarker, sier Vaagland.

Nytt skrog

Skroget på de nye båtene er utformet av skipskonstruktør Ola Lillo Olsen, som har spesialkompetanse innen utvikling av skrog. Alle modellene leveres med helisolert maskinrom for bedre arbeidsmiljø. Innvendige rekker er helkledde for et enkelt renhold. Ennå er det ikke kommet bestilling på nybygg i år, men bedriften har stor tro på at bestillingene kommer etter hvert som de nye modellene blir mer kjent i markedet. Det nye modellspekteret er: – Vaagland 799 – Vaagland 950 – Vaagland 950w – Vaagland 1066/1099.

– Vi leverer båter til hele landet, sier Vaagland.

Ser lyst på framtida

Vaagland Mek. Verksted AS har 14 fast ansatte. I perioder med stor pågang er det opp mot 20 ansatte. Det er ikke verst for en liten kommune på Nordmøre og ha flere båtbyggeri som Halsa har. Bedrifter som har spesialisert seg på ulike felt og som alle ser ut til å gå gått. Vaagland Mek. Verksted ser lyst på framtida.

– Første båt av de nye vil være en testbåt, så kommer nok antallet å øke etter hvert, sier Vaagland.