Noe blir historie, mens nye historie skrives. Slik er det på Skei der den gamle Ullstasjonen, som i utgangspunktet skulle være et provisorium da det blei bygd på 1950-tallet, nå rives ned bit for bit for å gi plass til framtidsretta boliger.

I 2014 leverte Kristoffer Berset, Ingebrigt Løfaldli, Maren Holten og Jorun Snekvik et vinnerprosjekt der ungdomsklubben på Skei blir gitt et et løft. Ideen om å videreutvikle den gamle Fritidsklubben, Ullstasjonen, til et fyrtårn for ungdomsaktivitet i Surnadal vant gründercampen på Surnadal ungdomsskole det året.

Gruppa tegnet og foreslo lokaler i nye lyse farger, nytt romprogram og i tillegg et uteområde med skaterampe, basketkurv og sittegruppe. Inne verkstedrom i kjelleren.

Prosjektet var ett av tre som tok for seg ny aktivitet og nye aktivitetsarenaer for ungdom på Skei det året. Slik sett var det tydelig et behov for å gi ungdommen noe mer enn de hadde.

De andre forslagene var en bowlingbane og et aktivitetshus med bowling og laser-x bane. Vinnerprosjektet var utarbeidet i samarbeid med Landbrukshuset. Et bygg som opp gjennom historien har vært ullstasjon, Felleskjøp og bibliotek før ungdommene gjorde sitt inntog, nå er det historie.

Surnadal kommune eide bygget, men Landbrukshuset eier tomta. Kommunen kunne valgt å ha bygget til fritidsklubb ennå noen år, men de fikk et tilbud de ikke kunne avslå. Landbrukshuset betaler størstedelen av rivingskostnaden.

Landbrukshuset utvikler området til det de mener blir et meget attraktivt sentrumsnært boligkvarter. 13 leiligheter er på veg opp. Flere skal det bli og det er tenkt rekkehus på tomta.

Verden går framover og og kommunen skal nå bruke et år på å finne et verdig alternativ til den gamle fritidsklubben. Kanskje henter de fram ideene som kom fram på gründercampen i 2014 og lager et framtidsretta og innholdsrikt fritidstilbud. Kommunens øyne er blant annet rettet mot det gamle samvirkebygget, der øveretasjen er tom og formbar.