Solbakken heter tomta på toppen av Bårdshaugen på Skei. Den eies av Lars Jacob Høvik. Der er det gitt grønt lys for å bygge et leilighetskompleks, men Høvik venter litt med det. Først bygger han villa i to etasjer til seg sjøl.

- Jeg vil tilbake til sentrum. Heimgården min lå der kulturhuset står i dag. På Solbakken får jeg utsikt og mye sol, sier Høvik.

Det var i 2012 Høvik la fram planer om leilighetsbygg på Solbakken. Det vakte strid. Saken var innom fylkesmannen før kommunestyret i 2013 sa ja til bygging.

Seinere har Høvik søkt om ei reguleringsendring for å kunne bygge seg enebolig på tomta. Da blir også antallet leiligheter redusert fra 13 til 6 og byggehøyde på bygga blir redusert fra fire etasjer til to.

- Først bygger jeg enebolig, så kommer det andre etterhvert, sier Høvik.

Kommunen mener reguleringa imøtekommer tidligere klager på saken:

"Det er snakk om ein reduksjon i utnyttingsgrad av tomta, noko som vil passe betre på tomta både med tanke på terrengtilpassing og forholdet til omgivelsane og naboar." heter det i saksframlegget til hovedutvalget for teknikk- miljø og næring. Utvalget vedtok reguleringa i februar.