Rådmannen mener Surnadal kommune bør bruke 2 millioner kroner på å kjøpe 20.000 kubikk stein til utfylling av næringsareal i Røtet og ved havna. Steinen kommer fra bygginga av Statnetts nye kobblingsstasjon på Harrangen. Statnett beregner å få vel 36.000 kubikk fjellmasser som følge av bygginga.

Kommunen kjøpte for ikke lenge siden masser fra Statkrafts utbygging i Folldalen som de brukte til å opparbeide et betydelig næringsareal i Røtet i tilknytning til havna. Sjøl om kommunen opplever laber interesse for etablering i området ønsker rådmannen likevel å være forberedt på en interesse kommunen tror vil komme som følge av regulær frakttrafikk med SeaCargo i Surnadal havn.

Talgø ønsker også å kjøpe steinmasser. De bygger ut kapasitet på Møre Tre sitt område på Syltøran. Kommunen ser for seg en deling av løsmasssene fra Harrangen med 20.000 kubikk til kommunen og 15.000 til Talgø. Møre Tre står utvider inne på eksisterende område og mot vegen som fører ned til Syltøran.

Rådmannen foreslår å finansiere kommunens kjøpe ved å skyve på investeringa i en planlagt 4-mannsbolig for psykisk helse. Dette fordi kommunen ikke har funnet egnet område ennå, og fordi det kan ses i sammenheng med planlegginga av et nytt helsehus på sjukeheimsområdet.

- Det vil etter rådmannens oppfatning være fornuftig å budsjettregulere 2 millioner av det som står på investeringsbudsjettet til dette formålet og tilbakeføre pengene på neste års budsjett, skriver rådmannen i tilrådinga til kommunestyret.

Kommunestyret behandler saken den 30. mars.